Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
annonse
annonse

Lena Andreassen opprettet nylig et arrangement om en støttemarkering for Tommy Robinson på Facebook. Nå er profilen hennes deaktivert. 

Den islamkritiske aktivisten Tommy Robinson, som egentlig heter Stephen Yaxley-Lennon, ble nylig funnet skyldig i såkalt «forakt for retten», og vil kunne måtte sone i fengsel i opptil to år. Den endelige dommen vil annonseres 11. juli.

Mange har reagert sterkt på rettsavgjørelsen, og mener den er politisk motivert, med hensikt å nøytralisere Robinsons aktivisme. 

annonse

Les også: Mahmud kastet milkshake på Tommy Robinson, nå vil han forsone seg

Støttemarkering

En av disse kritikerne er norske Lena Andreassen, som selv er åpent islamkritisk. Hun har gått i bresjen for å arrangere en støttemarkering for Tommy Robinson.

annonse

Markeringen skal finne sted 11. juli i Oslo sentrum, med oppmøte klokken 16:30 på Johanne Dybwads plass 1, ved Nationaltheatret. Derfra skal demonstrantene gå samlet til den britiske ambassaden, for å vise sin misnøye med domfellelsen av Robinson.

Andreassen har i den forbindelse opprettet et arrangement på Facebook.  

– Jeg opprettet et arrangement på markeringen på Facebook, og delte det mange steder, sendte det rundt. Så fikk jeg beskjed om at folk ikke kunne se det, og så da at det var blitt borte. Da opprettet jeg et nytt arrangement, men det lot seg ikke gjøre. Fem til ti minutter etter ble kontoen deaktivert, forteller Andreassen.

Robinson-støtte

Hun har tidligere proklamert åpent at hun støtter Robinson.

– Jeg delte jo en underskriftskampanje for Tommy Robinson også. Denne kampanjen inneholder en henvendelse til president Trump, der det bes om at Robinson må få politisk asyl. Den delte jeg i forgårs eller i går, og jeg har vel ikke delt noe annet enn det, sier Andreassen til Resett.

Hun hevder at andre personer som også har støttet Tommy Robinson åpent har fått sine profiler sperret. 

annonse

– Jeg ser også at flere andre, som også har uttrykt støtte til Tommy Robinson, har fått sine kontoer sperret. Det rare er at jeg ikke har blitt utestengt, men at kontoen er deaktivert. Jeg har ikke vært utestengt på over et år. 

Les også: Se hvordan britisk politi beskytter muslimsk ungdom som kaster stein mot Tommy Robinson

Ytringsfrihet 

Oslo-kvinnen later til å være oppgitt, og hun er bekymret for ytringsfrihetens kår. 

– Det er tragisk for ytringsfriheten at man ikke kan opprette et slikt arrangement. Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. Jeg tror jeg velger det første, sier hun.

Andreassen har sendt en klage til Facebook. 

– Det er jo trist å miste så mange bilder, det er jo mange ting og gamle minner på denne profilen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon