Illustrasjonsbilde. Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. REUTERS/Aziz Taher
annonse
annonse

Minst 30 moskéer og kulturelle sentre i Tyskland med bånd Hizbollah brukes til å samle inn penger til moderorganisasjonen i Libanon.

En tysk omfattende etterretningsrapport, undersøkt av Fox News, slår fast at den sjiamuslimske libanesiske terroristgruppen, Hizbollah, har tette bånd med flere islamske religiøse og læringsinstitusjoner i Tyskland. Det skal være til sammen 1050 Hizbollah-medlemmer og andre støttespillere som opererer fritt i landet.

– I Tyskland er det for tiden rundt 30 kjente kultur- og moskéforeninger med et Hezbollah-vennlig klientell som møtes regelmessig, heter det.

annonse

Pengeinnsamling

Foreningene ønsker å styrke båndene mellom Hizbollah-tilhengere som bor i Tyskland og medlemmer av organisasjonen i Midtøsten. Den konkluderer med at foreningene først og fremst brukes til pengeinnsamlingsaktivteter.

Les også: Nasrallah: – Vestbredden vil bli anerkjent som israelsk territorium av USA neste gang

annonse

– Innsamlingen av donasjoner til Hizbollah er en av de viktigste oppgavene til foreningene, heter det.

Amerikansk press

Amerikanerne har lenge presset Tyskland til å forby Hizbollah – blant annet under et statsbesøk i mai i år, da USAs utenriksminister, Mike Pompeo, besøkte landet. USAs ambassadør til Tyskland, Richard Grenell, gjentok oppfordringen til Fox News på fredag.

– Det faktum at Hizbollah-sympatisører samler inn penger i Tyskland er ytterligere bevis på at Hizbollah må forbys i landet, sa han.

Grenell mener at midlene brukes til å styrke USAs fiender.

– Eventuelle midler som samles inn til Hizbollah, brukes av det iranske regimet til å støtte Assads vold i Syria og til å sponse terrorisme over hele verden, advarte han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon