Søsknene Yasin, Taibeh (t.h. på bildet), Ehsan og deres mor Atefa Rezaie Abbasi etter landingen på Værnes. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
annonse
annonse

Er dagens tvangsutsendelser til Afghanistan sammenlignbart med hva jødene opplevde under 2. verdenskrig?

En skribent i Klassekampen mener så. Han skriver at de nederlandske statsbanene nå vil betale flere titalls millioner euro i kompensasjon til mennesker selskapet transporterte til sin død i tyske konsentrasjonsleirer før og under andre verdenskrig. Vy, som tidligere var NSB, har ikke gjort annet enn å beklage for å ha stilt sine godsvogner til rådighet for transport av mennesker til kaia i Oslo der Donau ventet på å ta dem med til døden i konsentrasjonsleirene, skriver kronikkøren Joe Ekker i Klassekampen.

Lærdom

annonse

– Vitsen med å lære om deporteringen av jøder er for at det hele ikke skal gjenta seg igjen. De følelsene et menneske må gjennomgå ved en deportering er den samme uansett religion, bestemmelsessted eller reisemåte, fortsetter han.

Pinlig for alle nordmenn

Skribenten trekker frem Abbasi-familien som et skrekkeksempel og mener at den er noe som bør være pinlig for alle nordmenn.

annonse

Les også: Asylaktivister kontaktet afghanske myndigheter for å forhindre utsendelsen av Abbasi-familien

– Norwegians Bjørn Kjos, og Widerøes Stein Nilsen, tør dere gripe inn, eller samtykker dere stilltiende til å hjelpe med deporteringene? spør han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon