«Firerbanden» er for å ruste ned det amerikanske forsvaret. Fra venstre: Rachida Tlaib, Ilhan Omar, Ayanna Pressley og Alexandria Ocasio-Cortez. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
annonse
annonse

Flere ønsker økte sikkerhetstiltak rundt fire fargete progressive demokratiske kongresskvinner – kjent som «firerbanden» – etter et verbalt angrep fra president Trump.  

Lederen for Kongressens komité for intern sikkerhet, Bennie G. Thompson, skal ifølge Fox News ha kommet med forslaget i etterkant av en feid mellom «firerbanden» og Trump.

Etter mye drittkasting frem og tilbake over en lengre periode, gikk den amerikanske presidenten offentlig ut på lørdag og sa at kvinnene i «firebanden» «hater USA», og at de kan gå tilbake til deres «ødelagte og krim-infiserte» hjemland – for å rydde opp der med sin politikk.

annonse

Firerbanden (The Squad) består av Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez Ayanna Pressley og Rashida Tlaib. De er kjente for sine progressive og sosialistiske politiske holdninger, i amerikansk målestokk.

Økt trusselnivå

I etterkant av kommentarene, gikk Thompson, en demokrat, raskt ut med krav om økt beskyttelse av kvinnene. Han oppfordret kongresspolitiet til å analysere dagens trusselbilde og øke sikkerhetstiltakene rundt dem hvis nødvendig.

annonse

Les også: Ilhan Omar og Ocasio-Cortes anklager presidenten for å være «rasist» og «hvit nasjonalist», men Trump slår tilbake

– Å være proaktiv er viktig ikke bare for disse medlemmene, men også for alle kongressmedlemmer, sa han.

Ifølge Fox News, skal flere andre kongressmedlemmer kal ha blitt utsatt for mer alvorlige trusler enn medlemmene av firerbanden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon