Mulla Krekar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
Den italienske domstolen slår fast at mulla Krekar skal kastes ut av landet etter han har sonet en eventuell dom i landet.
annonse

Det kommer fram i den italienske terrordommen, skriver NRK.

– Dommen medfører at mulla Krekar blir utvist fra Italia etter å ha sonet dommen, skriver Krekars italienske advokat, Enrica Franzini, i en epost til kanalen.

– Han kan helt sikkert ikke sendes til Irak, som har dødsstraff. Samtidig kan vi heller ikke utelukke at det om noen år kan bli juridiske endringer her hva angår spørsmålet om utvisning fra Italia, sier hun videre.

annonse

Ordlyden i dommen påvirker trolig ikke hvorvidt Norge vil utlevere Krekar til Italia.

– Italia er bundet av det samme internasjonale regelverket som Norge, nemlig Den europeiske menneskerettskonvensjonen. Det betyr at verken Norge eller Italia kan sende personer til et land hvor man risikerer dødsstraff, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp).

Krekar ble mandag dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Italia. Straffen er to år strengere enn aktors påstand. Mulla Krekars norske forsvarer Brynjar Meling har varslet at dommen ankes. Den er dermed ikke rettskraftig.

Samme kveld ble Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det skjedde på bakgrunn av en internasjonal etterlysning og beslutning om pågripelse fra italienske myndigheter. Krekar framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon