Fengslingsmøte til Mulla Krekar i Oslo Tingrett. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
Det italienske justisdepartementet bekrefter at de vil be om å få mulla Krekar utlevert «i løpet av få dager», ifølge NRK.
annonse

Det fremgår i en epost sendt fra det italienske justisdepartementet til NRK.

– Justisminister Alfonso Bonafede kommer i løpet av de kommende dagene til å signere utleveringsbegjæringene, heter det i bekreftelsen.

Utleveringsbegjæringen vil bli sendt over så raskt all dokumentasjon som vedlegges er oversatt, står det videre. Det fremgår at dette vil skje innen fristen som er satt av den europeiske utleveringskonvensjonen – altså innen 40 dager etter pågripelsen.

annonse

Mulla Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, ble funnet skyldig i terrorplanlegging og dømt til tolv års fengsel i Italia mandag. Han ble pågrepet av PST samme kveld på bakgrunn av internasjonal etterlysning og beslutning om pågripelse fra italienske myndigheter.

Pågripelsen skjedde i påvente av en utleveringsbegjæring fra Italia. Det kunne statsminister Erna Solberg opplyse tilVG onsdag.

– Italienske myndigheter har begjært Krekar pågrepet med henblikk på utlevering til Italia, sa Solberg til avisen.

annonse

Hun sier videre at Krekar kan begjæres utlevert til Italia uten at den italienske dommen er rettskraftig.

Det foreligger ikke noen forespørsel fra Italia om utlevering av mulla Krekar, opplyste Justisdepartementet til NTB tirsdag. Til NRK opplyser både Utenriksdepartementet og Justisdepartementet onsdag at de foreløpig ikke har mottatt en slik begjæring.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon