Oslo 20181206. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

– I Norge har vi både ytringsfrihet og kunstnerisk frihet, men vi har også noe som heter folkeskikk, sier Venstres Abid Raja. 

Etter at Resett som første riksdekkende medium omtalte at revy-sketsjen om Trine Skei Grande i Nord-Trøndelag har skapt bruduljer, har det oppstått en rikspolitisk debatt om humor. Ikke alle likte innholdet i Åsylrevyen, der det fleipes om den tidligere Venstrelederens sangomsuste opptreden på fest i Ola Borten Moes bryllup.

Blant de som nå rykker ut og forsvarer partileder Trine Skei Grande er Venstres stortingspresident Abid Raja.

annonse

– I Norge har vi både ytringsfrihet og kunstnerisk frihet, men vi har også noe som heter folkeskikk. Det skal selvsagt være rom for å kunne fleipe og drive satire med maktmennesker, men samtidig har revymakerne et ansvar, å påse at man ikke går over grensa for det som er normalt anstendighet. Her fremstår det ikke som de har vært sitt ansvar helt bevisst, sier Raja til Dagbladet.

Les også: Revy om norske politikere skaper reaksjoner

I en av sketsjene er Raja selv med.

annonse

Revygruppa tar ifølge Dagbladet for seg skandalen mellom Trine Skei Grande og Abid Raja. I desember 2018 ble det kjent at hun hadde baksnakket Raja under det hun skal ha trodd var en fortrolig telefonsamtale med Høyres finanspolitiske talsperson Henrik Asheim.

«Abid Raja er en forpult pakkisjævel. Han er sikkert homo også, og psykopat. Jeg vil flette av han karrikuken. (Skjønner at Raja hører henne, red.anm.). Ååh, heii, Raja. Heii, vennen», er replikken fra Asylrevyens «Skei Grande».

Les også: Kritikere mener forestilling om Trine Skei Grande gikk langt over streken

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon