Venstre-leder Trine Skei Grande er blant politikerne som får gjennomgå i den omstridte sketsjen. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre-leder Trine Skei Grande er blant flere politikere som får gjennomgå i en sketsj som ble vist under NM i revy. Sketsjen har skapt reaksjoner.

Bodø-gruppa Asylrevyens sketsj harselerer med de store politiske skandalene i landet de siste årene, skriver Dagbladet.

Trond Giske, Per Sandberg og Erna Solberg blir karikert, men det er kanskje Venstre-leder Trine Skei Grande som får gjennomgå hardest. Skuespillerne harselerer med saken om intim omgang i 2008 mellom en da 17-årig gutt og en da 38-årig Grande. Også saken der Grande baksnakket Raja i 2018, ble gjenstand for karikering.

annonse

– Underbuksehumoren har kommet tilbake. Det er plumpt, platt, usmakelig og uinteressant. Revyfestivalen burde holdt seg for god til å plukke ut sånne nummer, sier tidligere leder av Norsk revyfestival, Roar Tromsdal, til NRK.

Raja reagerer

Grande selv ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, men partikollega Raja reagerer.

– I Norge har vi både ytringsfrihet og kunstnerisk frihet, men vi har også noe som heter folkeskikk. Det skal selvsagt være rom for å kunne fleipe og drive satire med maktmennesker, men samtidig har revymakerne et ansvar, sier Raja.

annonse

Medlem Marte Bugge i Asylrevyen mener Tromsdal bommer totalt med sin kritikk.

– Underbuksehumoren har politikerne stått for selv. Det er vår plikt som revylag å se med skråblikk på den verden vi lever i og minne politikerne om deres rolle i samfunnet, sier Bugge.

Unnskylder med sang

Også en annen gruppe, Vollbo Revylag fra Kyrksæterøra, har en sketsj om Trine Skei Grande, kalt «Kornsirklan», skriver Adresseavisen.

Leder Ketil Spjøtvoll understreker at innslaget ikke er politisk, men heller kritikk rettet mot norsk presse for en ensidig dekning. Samtidig vil han si unnskyld til Trine Skei Grande gjennom en sang.

Til sammen tre revygrupper har sketsjer som omhandler Venstre-lederen.

– Jeg visste ikke at to andre revygrupper også hadde et Trine Skei Grande-innslag. Det ble kanskje litt mye på én gang, sier Ketil Spjøtvoll.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon