Per-Willy Amundsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Resett kunne som første medium tidligere denne uken rapportere at Facebook har slettet et innlegg fra Frps stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen. Her tok han til orde for å gi den britiske aktivisten Tommy Robinson asyl i Norge.

Resten av medienorge kastet seg naturlig nok på, men i motsetning til da Espen Egil Hansen i Aftenposten gjorde seg høy og mørk overfor Facebook etter at nettstedet slettet et bilde fra avisens Facebookprofil, har det vært få tydelige oppgjør med Facebooks praksis i denne saken.

Les også: Per-Willy Amundsen eksponerer Facebooks marsj mot et totalitært tyranni

annonse

Derimot går flere medier langt i å så tvil om hvorvidt innlegget til Amundsen virkelig ble slettet, selv om fakta i saken er åpenbare.

– Det er jo hylende ironisk at Amundsen hevder seg sensurert, sier Stig Jakobsen i avisen iTromsø, som refererer til at Amundsen selv boikottet avisen en periode. 

Det kan se ut til at uttrykket «hevder seg sensurert» stammer fra en NTB-sak, men har også blitt videreformidlet av flere andre journalister.

annonse

Dagbladet og Aftenposten skriver også at tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) «hevder seg sensurert av Facebook».

Forbeholdet kaster en mistanke over Amundsen, mens fakta i saken er uomstridte. Facebook har selv overfor både Resett og tradisjonelle medier bekreftet at de slettet innlegget.

At det er borte kan også en hver selv observere på stortingsrepresentantens side. Når begrepet «hevder seg» brukes, er hensikten åpenbar. Amundsen skal stilles i verst mulig lys.

Les også: IT-gigantene har erklært krig mot sine meningsmotstandere

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon