Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Markeringen kommer på bakgrunn av at Sian har blitt nektet å ha stand under Arendalsuka, noe jeg mener er helt feilslått i forhold til at de holder seg innenfor vårt lovverk.

Å nekte lovlige og lovlydige organisasjoner adgang kun fordi man ikke selv er enig i budskapet, eller misliker måten dette fremføres på, er å drive meningssensur.

Dette strider sterkt mot det demokratiske samfunnet vi så sterkt holder på at vi har, i vårt land. At de ble bortvist to år tilbake, er intet mindre enn flaut – det skjedde på bakgrunn av ungdommer som lot seg provosere og stelte til så mye bråk at dette til slutt ble løsningen. Det var disse som burde vært fjernet, og slett ikke på den måten de til slutt ble det.

annonse

Les også: Ordfører Marianne Borgen ber bydel Gamle Oslo sette foten ned for SIAN-stand på Tøyen

Nå forsøkes det organisert en motdemonstrasjon på samme tid som Sian skal ha sin stand. Dette gjøres under dekke av å være «mot rasisme» – og for manges del vil nok hensikten med å delta være god. Personlig forstår jeg dog ikke poenget med å måtte ha denne på samme tid som Sian, om DETTE virkelig er budskapet man ønsker å få frem. Religionskritikk er ikke rasisme. Jeg mistenker den ikke så godt skjulte agendaen i dette er å gjøre det umulig for Sian å fremføre sitt engasjerte budskap. Ja, jeg vet det provoserer. Nei, jeg er ikke alltid enig i formen det får – men den er IKKE ulovlig. Og JA – jeg har den største respekt for at de ikke mister motet, men står i stormen for det de tror på, og den faren de ser Islam kan representere. For hele vårt samfunn. Islam som ideologisk tankesett (lovreligion med ett massivt spekter av påbud, som for altfor mange rangerer høyere enn VÅRT lovverk) er tilnærmet ikke kompatibelt med vestlig tankesett.

Uansett hva dere mener, ber jeg dere tenke gjennom om dere virkelig vil ha ett samfunn der man ikke kan kritisere religion, og atferden fra en del av denne religionens følgere, uten å bli ødelagt for ved buing, hoing, skramling og til dels også bli voldelig angrepet fra ytre-venstre og grupperinger som Antifa. For det siste HAR skjedd, flere ganger. Det er elementer som skal delta i markeringen «mot rasisme» som oppfordrer til ulike fysiske angrep. Politiet er gjort oppmerksom på dette. Ja, det skremmer. Det KAN nok skremme en del fra å delta på Sians side, eller også noe så vidt lite som å komme for å høre og se. Skal «den «gode» volden» få hindre ytringsfriheten vi alle SIER vi setter så høyt? Hva blir konsekvensen av det, på sikt? At vi ikke tør snakke om endringene i vårt samfunn, før de er så voldsomme at vi ikke kommer utenom? Før det kanskje er for sent?

Så OM dere deltar i denne markeringen «mot rasisme» vil jeg som Marie Rørvik (innlegg i Agderposten 16.07.2019) sterkt henstille til tålmodighet med meningsmotstanderen. Hold dere for gode til å ødelegge for Sian. Dere HAR også ytringsfrihet, men den innebærer ikke å ødelegge for motpartens mulighet til å fremføre sitt lovlige budskap. Disse åpner også opp for samtale den siste timen – benytt muligheten for en prat, i stedet! Ikke la Arendal bli en arena for støy og ståk som sier mest om utøverne, eller for voldelige sammenstøt, initiert fra enkeltelementer og grupperinger jeg håper ingen av oss ser egnet til å initiere hvordan samfunnet skal fungere!

annonse

Innlegget ble opprinnelig publisert i Agderposten 17. juli og trykkes etter avtale med kronikkforfatteren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon