Mannen som truet den lille nettbutikken PureOrganic.no etter annonsering i Resett, har nå beklaget. Foto: Pixabay.
annonse
annonse

Venstreaktivisten som saboterte for nettbutikken PureOrganic.no, og sendte trusler til netbutikken på epost, legger seg langflat og beklager det han har gjort.

PureOrganic.no fikk tilsendt en rekke ubehagelige og truende eposter fra en mann etter at de annonsere hos Resett.

Her er en av mailene skadevolderen skrev:

annonse

«Ser at du har tatt bort ECOCERT fra annonsen, men at du insisterer på å fortsette å annonsere på Resett. Denne gangen på forsiden. Det er dumt. Veldig dumt.
Da har du ikke forstått hva jeg mente – la meg klargjøre, og sette hardt mot hardt: Ved å annonsere PureOrganic på Resett på denne måten politiserer du ditt eget firma. Jeg vet at du tåler politisk motstand – men tåler PureOrganic det?

De verdiene du og PureOrganic påstår dere har er tvers gjennom falske. PureOrganic deler verdiene til en høyreekstrem, rabiat blogg. Som du har sett er det veldig lett å dokumentere, ikke bare klimafornektelsene og hetskampanjene, men også Resetts implisitte støtte til høyreekstrem terror, som terroraksjonen i New Zealand.

Det er alt dette, og mye mer, PureOrganic nå står for. Dette er PureOrganics verdier. Da er vi tilbake til verdikjeden som Avril og ECOCERT er så opptatt av.
Som distributør av Avril i Norge er du en del av denne verdikjeden. Som ansvarlig medborger og forbruker vil jeg bli nødt til å kontakte Avril på nytt igjen.

Med kopi til ECOCERT, vedlagt all dokumentasjon på hva PureOrganic deler av høyreekstreme “verdier” Spørre om ikke PureOrganic er et veldig svakt ledd i deres verdikjede? Konsekvensen blir fort at du mister hele businessen med Avril. Etterhvert også andre produsenter. Skal legge til at jeg i mange år har jobbet internasjonalt med produsenter, merkevarer, markedsføring. Jeg VET hvor følsomme de er for “støy” rundt merkevaren – produktene er produsentens babyer, og Avril kan ikke godta en slik representant som selger av deresprodukter i Norge. For “støy” kan jeg love. Er faktisk ganske flink på å lage “støy” i offentligheten.

annonse

Hva tror du? ER det verdt det?»

I tillegg til de truende epostene fikk PureOrganic negativ oppmerksomhet blant kjente personligheter på twitter som stemplet enkeltmannsforetakets eiere for økologiske rasister.

Les også: Advokat mener annonsesabotasjen mot Resett er ulovlig

Vurderer politianmeldelse

Avril, som er en av hudpleieleverandørene til butikken, ba PureOganic fjerne annonsene fra Resett etter kampanjen, men har nå snudd etter at det ble kjent at venstreaktivisten beklager.

annonse
Advokat Per Danielsen representerer PureOrganic.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Den lille nettbutikken tok kontakt med advokat Per Danielsen for hjelp. Danielsen har tidligere har uttalt overfor Resett at boikottkampanjen mot avisen er ulovlig.

– Jeg lover å ikke gjøre det igjen, skal aktivisten ha skrevet til Danielsen etter at han fremsatte prosessvarsel og varsel om mulig politianmeldelse.

Danielsen sier hans klient er fornøyd med beklagelsen og at de avventer om skal politianmelde mannen.

– Vedkommende har nå lovet skriftlig å avstå fra slike skadevoldende handlinger mot min klient i fremtiden. Slik sett er det satt punktum i saken, og min klient har fått løst sitt akutte problem, også i forhold til underleverandørene. Om saken uansett skal forfølges, undergis imidlertid en løpende vurdering, sier Danielsen til Resett.

PureOrganic er lettet over at mannen nå har sluttet med truslene.

– Vi vurderer hva vi skal gjøre med ham videre, men vi er tilfreds med at han har gitt seg, sier de.

PureOrganic har lagt til en ny annonse hos Resett der de takker for støtten. Alle som kjøper varer hos PureOrganic vil få rabatt om de benytter rabattkoden ytringsfrihet! PureOrganic gir også 10% av alle salg til Resett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon