Illustrasjonsbilde. REUTERS/Mohamad Torokman
annonse
annonse

På fem måneder brukte de palestinske selvstyremyndighetene til president Abbas over 65 millioner dollar, eller i gjennomsnitt 46.834.400 shekel i måneden, i lønn til palestinere som var dømt for terrorhandlinger i Israel og sonet fengselsstraffer.

Støtten gjelder også dømte terrorister som har sonet dommene sine og lever som martyrer i de palestinske områdene. Lønn til terrorister har økt med 11,8% i 2019, skriver World Israel News med organisasjonen Palestinian Media Watch, PMW, som følger med på palestinsk TV, aviser og nettsteder som kilde.

Den siste tiden har det vært hard debatt mellom israelske myndigheter og de palestinske myndighetene etter at Israel har holdt igjen skattepenger som normalt overleveres til de palestinske myndighetene, for å kompensere for overføringene til de drapsdømte terroristene.

annonse

Les også: Abbas arresterer korrupsjonskritikere

Svar

Som svar har de palestinske myndighetene helt nektet å ta imot skattepenger overført fra Israel, og beskyldt de israelske myndighetene for å forårsake de palestinske myndighetenes økonomiske sammenbrudd.

annonse

USA har også vedtatt en lov som reduserer bistanden til palestinerne så lenge stipendene til terrorister og deres familier fortsetter å bli betalt, skriver PMW.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon