Statsminister Erna Solberg (H) på vei inn i statsministerbilen under ID-feiring i Valhall i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Av sikkerhetshensyn ber Statsministerens kontor (SMK) statsrådene om å droppe private reiser med kollektivtransport i større norske byer, skriver Aftenposten.

Det fremgår av nye «retningslinjer for transport av regjeringens medlemmer» fra SMK, som avisa har fått innsyn i.

I stedet for kollektivtrafikk oppfordres statsrådene til å bruke regjeringens biltjeneste eller ta drosje på departementets regning, heter det i retningslinjene som ble sendt til statsrådene 3. juli.

annonse

De nye retningslinjene kommer etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i vår ble bedt om å gjøre en ny vurdering av kollektivbruk.

Tidligere har regelen vært at regjeringens biltjeneste bare skal brukes i tjeneste og når det oppstår spesielle tilfeller, men i de nye reglene kan statsrådene be om å få bruke biltjenesten til private formål hvor de ellers ville benyttet offentlige transportmidler.

Statsministerens kontor viser til løpende dialog med PST og Politidirektoratet om de nye sikkerhetstiltakene. PST sier til avisa at de ikke vil kommentere råd og anbefalinger om sikkerheten til myndighetspersoner.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon