Illustrasjonsbilde, Shutterstock
annonse
annonse

En 70 år gammel prest i Venezia hevder han ble truet og slått av en gjeng såkalte enslige mindreårige migranter, som i Italia kalles gang di ragazzini, eller gjenger med barn.

Det skal ha vært unge migranter fra Albania og Serbia som angrep Don Roberto Trevisol, sogneprest i San Giorgio Martire di Chirignago. Han beskrev hendelsene i et nyhetsbrev som siteres i Il Giornale. Breitbart har også skrevet om saken.

Ifølge Il Giornale hevder den 70 år gamle presten at den samme gjengen har stått bak en rekke innbruddsforsøk og hærverk mot kirken. Da presten klarte å ta dem på fersk gjerning valgte han å konfrontere gjengen. Han forsøkte også å holde igjen lederen av gjengen.

annonse

Samme dag oppdaget han en ny gruppe ungdommer og forsøkte å jage dem vekk. Da ble han slått i ansiktet og kalt en «pedofil drittsekk».

Les også: Vandaliseringen av franske kirker fortsetter

Modig 70-åring

annonse

Presten fikk brillene ødelagt og mistet en linse, men ga ikke opp. Han beskriver alternativene han hadde slik:

– En: Jeg kunne være likeglad og si «stakkars gutter». To: Jeg kunne opptre feigt og se en annen vei. Eller tre: Være bestemt på å kreve respekt for meg selv og andre, selv om resultatet kunne bli trusler, fornærmelser og juling. Jeg står for den tredje løsningen.

Dette er ikke en unik hendelse i dagens Europa. I januar ble en gresk-ortodoks prest banket opp av en gjeng syriske migranter foran sin kirke i Athen:

Og i april døde en 66 år gammel italiensk mann etter å ha blitt plaget og torturert i en lengre periode av en lignende gang di raggazini. Mannen hadde en mental lidelse og var ute av stand til å forsvare seg. BBC  og andre nyhetskilder nevner ikke etnisk eller nasjonal bakgrunn.

Antikristen kriminalitet vokser i Europa

annonse

Ellers opplever Europa en bølge av hærverk og branner i kirkebygg. Og i 2016 ble den 86 år gamle presten Jacques Hamel drept i en messe i  Saint-Etienne-du-Rouvray, nær Rouen i Normandie. Han fikk strupen skåret over. Den islamske stat (IS) tok på seg ansvaret for ugjerningen.

Årsaken til at Frankrikes viktigste kirkebygg Notre Dame-katedralen brant ned er ennå ikke avklart.

Les også: Europa har mistet en del av sjelen sin

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon