En slik feilparkering vil nok gi en skikkelig bot i Norge. I Danmark kan du slippe unna parkeringsbøter. Foto: NTB Scanpix
annonse

Mange dansker gleder seg trolig. Snart kan mange av våre naboer, og nordmenn på besøk i mindre danske kommuner, plassere bilene sine som de vil, melder Jyllands-Posten.

Det er sjeldent, selv i mindre regulerte land i Midtøsten, og vil bli utnyttet, mener både politikere og politiet.

Dette skjer etter at en ny lov har trådt i kraft i år, slik at 70 prosent av parkeringsinntektene – i forhold til tidligere 50 prosent – må overføres til staten.

annonse

Ordføreren i Odsherred kommune på Nordvest-Jylland, Thomas Adelskov (S), er først ute med å foreslå fri parkering. Han vil ikke akseptere å miste omsorgspersoner i sin kommune på grunn av de økte utgiftene til bilparkering, og har fått med seg bystyret.

Ingen pengesedler i frontruten

Fra nyttår vil det ikke lenger være en pengeseddel i frontruten fra en kommunal parkeringsvakt, hvis innbyggerne i kommunen parkerer for nær et hjørne eller over en sykkelsti. «Vi har rett og slett sagt opp parkeringsavtalene og vil ikke ha parkeringsvakter lenger i Odsherred kommune», sier ordføreren til DR Sjælland.

annonse

Parkering Nord, som er ansvarlig for parkeringskontroll i 25 kommuner rundt om i landet, sier at Thisted og Struer kommuner også har avsluttet samarbeidet.

Ordføreren skyver problemet over på politiet. «Det kan selvfølgelig gi noen virkelig store utfordringer i forbindelse med folk som bare parkerer her og der», innrømmer han.

Peter Stryhn, leder av trafikkavdelingen i til politiet i Sentral- og Vest Jylland mener politiet ikke har kapasitet.

«Politiet kommer bort hvis de blir fortalt at en bil er farlig parkert og må flyttes, men vi har ikke ressurser til forebyggende kontroll», understreker han, og legger til:

«Når folk blir oppmerksomme på at ingen kommer og opprettholder reglene, frykter jeg at det kan bli den ville vest hvor folk gjør som de vil».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse