annonse
annonse

7 av 10 tror mennesker står bak klimaendringer. Kvinner tror mer på det enn menn og de som tror aller mest bor i Oslo, 84 prosent.

De yngre tror mer enn de eldre og de med lavest inntekt tror mest. Mens de med lavest utdannelse tror aller minst. Dette viser en undersøkelse Norstat har gjennomført for ABC Nyheter.

Les også: Opprop: Planeten dør ikke, og vi skal ikke sette demokratiet til side

annonse

– Det er ca 10 prosent av befolkningen som velger å ikke tro på vitenskapen, og heller forholder seg til alternative teorier. Det er synd og en farlig trend, sier generalsekretær Maren Esmark i Naturvernforbundet.

– De aller fleste klimarealister ville også sagt at mennesker påvirker klimaet. Så kan man spørre hvordan man gjør det. Vi benekter ikke at CO2 er en drivhusgass. Samtidig påvirker vi naturen på andre måter, ved å påvirke vegetasjon og urbanisere, sier bidragsyter til Resett Morten Jødal, som leder Klimarealistene og legger til.

Les også: NRK innrømmer: de er redde for klimarealistene

annonse

– Spørsmålet om du tror klimaendringene er dramatiske. Da ville du fått et skille. Da vil mange flere si de er uenige.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon