Oslo 20190615. Folk koser seg i det varme sommerværet i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

En mengde mennesker kjemper med negler og klør, og med milliarder av kroner hver dag for at vi ikke skal få det varmere på vår Jord.

Hvorfor det tro?

Alt vi har av historie, både skreven, og den vi får fra iskjerner, forteller oss at temperaturen på Jorden har forandret seg veldig mye opp igjennom årtusendene.

annonse

For mellom 5000 og 9000 år «ca.» siden var det varmere enn nå. Da var for eksempel Sahara grønn, med alle Afrikas dyr løpende fornøyde omkring. «Alle som har lest litt historie, og / eller naturvitenskap, vet dette»

Da Ötzi, Ismannen, døde i Alpene for litt over 5000 år siden, hadde den fine tiden gått over til en kald, dyster tid.

Grunnen for å hevde dette, er at hans kropp ikke var ødelagt av dyr. Han må ha blitt dekket av et tykt lag snø umiddelbart, og den snøen kan ikke ha smeltet om våren, noe som hadde vært vanlig. Snøen, og etter hvert isen, over ham, kan ikke ha smeltet på mange år, kanskje aldri før han ble funnet.

Ötzi levde på slutten av den gode tiden, med temperaturer langt over det vi opplever nå. Kanskje så mye som 6 grader varmere.

annonse

Før Ötzi døde, hadde det nesten ikke vært isbreer i verden. Selvfølgelig utenom på Grønland og i Antarktis. Svalbard var uten nevneverdige isbreer. Norge var helt uten isbreer. Polhavet var antagelig isfritt om somrene. Allikevel var Sahara grønn! Hvordan kunne det være slik?

Les også: Isbjørnen som ikke var utrydningstruet likevel

En mulig årsak til dette kan være at den nordlige jetstrømmen hadde en bane som lå mye lenger sør på den tiden enn det den normalt har nå. Jetstrømmen fører med seg kald luft fra polområdet som treffer varm luft fra tropene, da blir det regn. Regn over Sahara!

I denne perioden mellom 9000 og 5000 år siden oppsto nesten alle av oldtidens sivilisasjoner. Og alle disse kulturene oppsto der det nå er delvis ørken! Hvordan kan slikt skje?

Kulturen i India er antagelig den eldste på Jorden. Den kan være så gammel som nær 9000 år. Og den oppsto ikke fra en ørken. Ethvert samfunn er totalt avhengig av jordbruk, og det var det som startet det hele. Indusdalen var nok adskillig frodigere den gangen enn den er nå. Folk hadde det fint, derfor ble en sivilisasjon skapt.

annonse

I Mesopotamia «gresk mellom elver» oppsto det også en kultur basert på landbruk. Det er fremdeles et fruktbart område, men uten irrigasjon fra Eufrat og Tigris hadde landet vært dødt.

Den Egyptiske kulturen kunne aldri ha oppstått med et så lite landbruksområde som dagens. Med bare en stripe på begge sider av Nilen og Nildeltaet kunne ikke den tidens landbruksteknikk ha klart å brødfø så mange folk at de kunne ha ofret så mye for at store pyramider skulle oppføres. Ørkenen rundt Nilen må ha vært grønn!

Uten en høyere temperatur enn det vi har nå, kunne ingen av oldtidens sivilisasjoner ha oppstått.

Videre i nærmere historie kan vi følge termometeret.

Den Minoiske kulturen på Kreta oppto da det var et varmt klima.

Romerriket ekspanderte voldsomt i en varm tid.

Vikingene hadde det fint i en varm tid, Grønland ble kolonisert.

Det er dessverre ikke så mange positive trekk vi kan lese om i historien om noe som gikk bra i de kalde periodene. Det er rett og slett bare elendighet. Kriger, sykdom og sult.

Allikevel er det folk som vil ha det slik. Er disse folkene uvitende om alt som har skjedd opp i gjennom årene, eller er de bare dumme? Inntil det motsatte er bevist, velger jeg å tro at folk ikke er dumme, men noe må være feil.

Når normalt oppegående folk vil ha oss tilbake til den lille istiden, da er det noe fryktelig feil med deres tanker.

Vi hører stadig om at temperaturen har økt 0,8 grader siden 1850.

Hva sier det da? Hva sier det om folkenes intelligens? Vil de virkelig tilbake til den temperaturen vi hadde da de aller fleste i verden sultet og hadde det veldig vanskelig? Jeg tror ikke at de vil det, men hva vil de da? Uvitenhet er nok svaret. Håper jeg.

Hysteriet om CO2 har for lenge siden blitt en komedie med aktører som tror at de har alle svarene på verdens problemer. MEN, vent litt. Hadde det ikke vært en tanke å spandere noen av de milliardene som øses ut til ingen nytte hver dag til å bekjempe sykdommer? Millioner av barn dør hvert år på grunn av sykdommer som enkelt kan leges. Hvor er tankene om verdens befolkning da?

Er det slik at hvis vi stopper all fossil forbrenning og annen produksjon av CO2, at verden plutselig blir perfekt? Blir verdens korrupte despoter ukorrupte da? Vil barna som dør nå, leve hvis vi slutter å brenne olje? Vil de som dreper folk slutte å drepe?

Det er helt klart at verdens politiske ledere har skjønt dette for lenge siden, men de kan ikke reversere det. Det har gått for langt. Ingen politikere ønsker å si at de tok feil, samtidig som milliarder av kroner sløses bort hver dag.

Hva skal de si til sine folk? Vi har tatt feil hele tiden. Trillioner av kroner er bortkastet,- unnskyld?

Dessverre vil vi ikke se dette før det har gått 30- 40 år. Da først er det politikere som tør å si hva det egentlig var. – Bare rør alt sammen!

Les også: Japanske forskere bekrefter tidligere rapport om at det er kosmisk stråling som forårsaker klimaforandringer

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon