Illustrasjonsbilde. Boko Haram. AFP FOTO / AAMAQ NEWS AGENCY -
annonse
annonse

Medlemmer av den nigerianske mafiaen i Italia blir radikalisert som følge av økt innflytelse fra islamistiske grupper basert i Nigeria, som Boko Haram.

En rapport av det italienske direktoratet for anti-mafiaetterforskninger (DIA) konkluderer med at den nigerianske mafiaen stadig blir mektigere på italiensk territorium. Den samarbeider i større og større grad med andre viktige italienske mafiaorganisasjoner, og fortsetter å øke innflytelsen sin i det søreuropeiske landet.

Rapporten kaller mafiaen et hensynsløst og tribalistisk internasjonalt kriminelt nettverk basert i Afrika, som dedikerer seg til en rekke kriminelle aktiviteter, men spesielt narkotikahandel og menneskesmugling.

annonse

Les også: Ekspert om Salvini: – Faktum er at store deler av Italias befolkning er veldig fornøyd med det han har gjort så langt

DIA frykter nå at radikal islam skal å få et større fotfeste blant gruppens medlemmer. Rapporten viser til at mange mafiamedlemmer har fortløpende kontakt med farlige individer i hjemlandet – inkludert personer i terrorgruppen Boko Haram – som utgjør en stor risiko for islamistisk radikalisering blant gruppens medlemmer i Italia.

Rapporten konkluderer med at det er vanskelig å forstå den interne dynamikken i den nigerianske mafiaen, og ønsker å opparbeide seg en bedre forståelse av organisasjonen. DIA går derfor til orde for strengere overvåking av dens medlemmer og aktiviteter i Italia – spesielt i fengslene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon