Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyre-kvinnen Anne-Mette Øvrum misliker Trump og hyller sosialistiske amerikanske politikere. 

«I et av verdens mest kjente land, kjempes en åpen kamp for likestilling, mangfold og demokrati, med resten av den vestlige verden som tilskuere», skriver ordførerkandidat Anne-Mette Øvrum i Sør-Odal Høyre på bloggen dethunsa.no. Hun er nestleder i Høyres kvinneforum og kvinnepolitisk leder av Innlandet Høyre.

Firerbanden (The Squad) består av Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez Ayanna Pressley og Rashida Tlaib. De er kjente for sine progressive og sosialistiske politiske holdninger, i amerikansk målestokk.

annonse

– Jeg besøkte Washington DC i mellomvalget i USA i november 2018. Jeg var med på dørbank og hørte velgernes redsel for Trump og hans retorikk. Det var på denne turen at jeg fikk øynene opp for Alexandria Ocasio-Cortez. Motstanderne hennes kjørte svertekampanjer mot henne på noen av de kommersielle TV-kanalene. Det sjokkerte meg at dette var lov å gjøre. Historiene var usanne. Hun ble fremstilt som uegnet og lite kompetent. Motstanderne mente hun manglet røtter fra USA.

Den høytstående Trump-rådgiveren Stephen Miller har et ganske annet syn på firerbanden.

– La meg bare komme rett til hjertet av problemet. Disse fire kongresskvinnene avskyr Amerika som det eksisterer, som det er konstruert. De ønsker å rive ned strukturen i vårt land, sa han i et intervju med Fox News

annonse

Presidenten selv har fått mye oppmerksomhet for sine utfall mot de fire kvinnene på Twitter.

– Hvis dere ikke trives i USA, hvis dere klager hele tiden, så kan dere dra, dere kan dra med en gang, sier Trump mandag.

Trump anklager videre de fire demokratene for å elske USAs fiender, «som al-Qaida».

– Hvis dere ikke trives i USA, hvis dere klager hele tiden, så kan dere dra, dere kan dra med en gang, skrev Trump på Twitter.

Trump navnga  ikke kvinnene, men refererte åpenbart til fire nykommere i Representantenes hus, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon