Utlendingsdirektoratet UDI Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

I Danmark og Tyskland snakkes det om å sende syrere hjem igjen. Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) frykter at dette også vurderes av norske myndigheter.

Bekymringen bunner i en landrapport publisert av Udlændingestyrelsen (dansk utlendingsdirektorat) som beskriver forbedrede forhold i Syria, skriver Vårt Land.

Marek Linha i NOASs er kritisk til rapporten og sier.

annonse

– Den samsvarer dårlig med FN-rapporten «Independent International Commission of Inquiry on the Syrian Arab Republic».

Les også: NOAS og Redd Barna er kritisk til regjeringens instruks om opphør av flyktningstatus

Den rapporten beskriver regjeringsstyrker som vilkårlig arresterer og varetektsfengsler mennesker, og hvordan titusener av anholdte mennesker plutselig havner på offisielle lister over døde mennesker.

– De som returnerer er svært sårbare for å bli ansett som opposisjonelle. Det er vanlig å torturere noen i avhør, og mange nylige returnerte blir internert og avhørt, sier hun.

annonse

Les også: UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere

UDIs skriver i en e-post til Vårt Land at det ikke er kjent for dem at regjeringen har kommet med initiativ til dem om Syria.

Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet Kristoffer Sivertsen (Frp) sier det er UDI som vurderer tilbakekall av oppholdstillatelser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon