Alexandria Ocasio-Cortez og Nancy Pelosi i Kongressen i Washington. 3. januar, 2019. REUTERS/Joshua Roberts/File Photo
annonse
annonse

Nancy Pelosi og Alexandria Ocasio-Cortez skal møtes for å få en slutt på en pågående intern splid i Det demokratiske partiet.

Ifølge Fox News, skal lederen for Demokratenes gruppe i Kongressen, Nancy Pelosi, møte den venstreorienterte kongresskvinnen, Alexandria Ocasio-Cortez på fredag. Målet er å forsøke å sette en strek over den pågående striden mellom progressive og moderate krefter innad i Det demokratiske partiet.

Progressive demokrater har rettet kritikk mot moderate partifeller over en lengre periode, og anklaget dem for å fremme politikk som hjelper Trump-administrasjon – enten direkte eller indirekte.

annonse

Moderate demokrater har på sin side anklaget progressive partifeller for å presse for hardt for brå politiske endringer, som de mener kan sette partiets nåværende flertall i Kongressen i fare.

Motstridende forventninger

De to kvinnene har uttrykt at de har forskjellige forventninger om hva møtet vil bringe.

annonse

Mens Pelosi sier at hun «ser frem til» å møte Ocasio-Cortez for «finne en løsning på motsetningene», forsøker den 29 år gamle ferske kongresskvinnen fra New York å bagatellisere møtet.

Les også: «Borgerkrig» i Det demokratiske partiet mellom Pelosi og Ocasio-Cortez – med anklager om rasisme

– Dette er ikke klimaks. Jeg vil bare prøve å sørge for at vi har en åpen kommunikasjonslinje og at vi er på samme side, sier hun.

Grensefinansiering

Feiden begynte tidligere denne måneden da Ocasio-Cortez og de andre ferske progressive demokratiske kongresskvinnene – Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley – stemte mot en grensefinansieringspakke på 4,6 milliarder dollar, som flertallet av demokratiske kongressmedlemmer stemte for.

Les også: «Borgerkrig» i Det demokratiske partiet mellom Pelosi og Ocasio-Cortez – med anklager om rasisme

Målet med pakken var å forbedre forholdene i migrantleire langs grensen mellom USA og Mexico, men de progressive kongresskvinnene mente at den ikke gikk langt nok, og valgte derfor å stemme imot.

Beslutningen om å bryte i rekkene irriterte Pelosi, som sa i et intervju med New York Times at kvinnene lever i sin egen boble på sosiale medier, og at de ikke representerer Det demokratiske partiet.

annonse

– Disse personene lever i sin egen Twitter-verden, men de har ikke noe støtte i Kongressen. De er fire personer, og det er hvor mange stemmer de kommer til å få, sa hun.

Kommentarene gjorde Ocasio-Cortez rasende, som insinuerte at Pelosi hadde rasistiske insentiver da hun gikk etter de fargete minoritetskvinnene på den måten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon