Illustrasjonsbilde. REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo
annonse
annonse

Klimaaktivisten Greta Thunberg oppfordrer også de voksne i form av det svenske fagforbundet å tilslutte seg klimastreiken som skal være den 27. september.

Interessen til fagforbundet er imidlertid labert da en klimastreik ligger utenfor deres spesialfelt, skriver Nyheteridag. Thunberg har truffet verdensledere og berømtheter som paven og Barack Obama for sitt engasjement for klimaet, og har sågar også blitt nominert til Nobels fredspris.

Les også: NRK Morgenandakt: – Greta Thunberg er en profet!

annonse

Thunberg mener verden ikke har mer tid på seg enn til neste år med å få den globale oppvarmingen under 1.5 grader om man ikke vil risikere fullstendig samfunnskollaps. På grunn av dette mener hun at de voksne også må slutte seg til storstreiken for klimaet.

Møtt med en kald skulder

Men det svenske LO-forbundets partisekretær, Mats Eriksson, har dårlig nytt å meddele den unge klimaaktivisten

– Nei, vi tenker ikke å utlyse noen klimastreik. Vi bruker ikke streikevåpenet for generelle politiske påvirkninger uansett hvor viktige de måtte være, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon