Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

I Lund i Skåne brennes det nå biler oftere enn annenhver dag. Likevel er ikke en eneste gjerningsmann mistenkt eller pågrepet.

Nå konstaterer politiet at man ikke kan stanse denne kriminaliteten, og legger mer ansvar på borgerne i byen. Ewa-Gun Westford, som er pressetalskvinne for politiregionen Syd, meddeler at man står maktesløs i møte med brannene, og alle byens borgere oppfordres til å agere som privatspanere for politiet, som ikke lenger greier å ta seg av denne jobben selv.

– Lundborgerne må være våre øyne om vi skal løse dette, sier Westford til Sydsvenskan. 

annonse

Les også: Sverige: Systemkollaps i sakte film

Kjenner ikke igjen gamle Lund

Hun beskriver fenomenet med bilbranner som noe nytt, som noe hun ikke kjenner igjen fra Lund slik byen var før i tiden. Hva som konkret er forandret sier hun imidlertid ingenting om. Men hun mener det er bekymringsverdig.

annonse

– Vi kjenner ikke igjen Lund i det som skjer. Dette er ikke det bildet vi normalt har, sier Westford.

Privatspaning

Befolkningen i Lund får via Sydsvenskan en rask innføring i privatspaning. Det man som borger i Lund skal gjøre er å notere det som avviker fra det normale, hva og hvem som befinner seg i nærmiljøet som ikke var der tidligere. Man skal rapportere dette til politiet. 

– Tenk deg om og tenk smart! Hva er det som avviker fra det normale når dere er ute på kveldstur, luftetur eller – for den delen – romantisk tur? Som regel handler det som hva som normalt ikke finnes der ute, og som man plutselig legger merke til, skriver avisen. 

Les også: Barnegjeng terroriserer nabolag i Sverige – truer kvinner med voldtekt og mishandler andre barn

Innvandring

Ted Ekeroth, som tidligere har ledet SD Lund, er tydlig overfor Samhällsnytt om hva dette dreier seg om.

– Jeg tror mange Lundborgere innser hva bakgrunnen til den tiltagende volden og kriminaliteten i Lund er – de politiske beslutningene som ble fattet fremfor alt i 2015 og fremover, for å markant øke innvandringen til Lund, noe som ble gjort i strid med gjeldende lovgivning, sier Ekeroth. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon