(Photo by Brendan Smialowski / AFP)
annonse
annonse

«Derfor var Mueller-høringen en kjempeskuffelse for demokratene,» var overskriften i Tove Bjørgaas’ artikkel i NRK. Hun kunne sikkert inkludert seg selv blant de skuffede.

«Demokratene satte sin lit til Robert Mueller i kampen mot president Trump. Men da han skulle være stjernevitnet deres i kongressen, tok spesialetterforskeren nærmest livet av sin egen rapport,» fortsatte den tidligere USA-korrespondenten.

Og den beskrivelsen speiler også reaksjonene i amerikanske medier, inkludert MSM. Det ble sagt at Mueller virket trett, sliten og ukonsentrert. Flere indikerte at han var for gammel og egentlig heller ikke kjente detaljene i sin egen rapport.

annonse

Og Mueller gjorde ingen god figur, men det skyldes nok også at rapporten hans om forbindelsene mellom Russland og Trump-teamet ikke avdekket nok til å rettferdiggjøre riksrett eller det omfattende kjøret fra medier, demokrater og andre aktører. Det var en storm i et vannglass.

Les også: Trump vs. media 4-0

At nå Robert Mueller blir gitt skylden for at Russlands-sporet må legges død, er nok hensiktsmessig for mediene, inkludert for NRK. Da slipper de å måtte ta et oppgjør med sine egne forventninger til at det her var mer å klandre Trump for enn det viste seg til slutt.

MSM i USA og i Norge har brukt enormt mye energi på å sverte Trump de siste tre år. Og med veldig liten politisk effekt. Opinionen er fortsatt splittet i to leire, for og imot Trump. Men det er nok også slik at luften har gått litt ut av ballongen for de som hatet Trump. For ingen av de katastrofene de spådde har jo skjedd.

annonse

Økonomien i USA går bra. Ingen nye kriger er startet. Diktatur er ikke innført, og Trump er like langt unna riksrett som hans forgjengere var.

Samtidig har vi en kampklar, intelligent, politisk ukorrekt «bølle» i Det hvite hus. En som ikke har blitt kuet og trukket inn på The Establishments premisser, men som er tro mot den linje han kjørte konsekvent:

Nasjonalisme på amerikansk – America First!

Les også: Hva skal vi med en politisk prostituert presse?

MSM er slitne

annonse

De fleste som jobber i mediene er preget av troen på universalisme og globalisme. De ser på nasjonalstatene som uttrykk for rasisme. Derfor «hater» de Trump, og velgerne hans også. Men de trodde nok ikke at de skulle få det så vanskelig med å ødelegge Trump. Og den motstanden de har møtt, har begynt å virke demoraliserende. Og det begynner også å tære på samholdet.

Les også: La aldri MSM bli enerådende igjen

For reaksjonene på Trumps fortsatte styrke er ikke entydig blant hans motstandere i mediene og i politikken. Det presser noen ut i enda mer ytterliggående «hat», mens andre, og kanskje Tove Bjørgaas er en av dem, justerer kurs og gir litt etter.

De orker rett og slett ikke å kjempe så innbitt mot ham og det han står for som før.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon