UENIGE: Høyre og Frp samarbeider i regjeringen, men er dypt uenig etter muslim-utspill. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Frps Christian Tybring-Gjedde er oppgitt over regjeringspartner Høyre etter oppsiktsvekkende utspill fra næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Det har kommet mange reaksjoner etter at Høyre-politiker Isaksen skrev en kommentar i avisen Vårt Land der han kalte muslimskritikere for konspirasjonsteoretikere som maler et feil bilde av Islams inntog i vesten og Norge.

– Muslimhat er et systematisk hat og mistenkelig­gjøring av en hel gruppe mennesker, ute­lukkende fordi de er hvem de er, skrev næringsministeren.

annonse

Høyre-politikeren ble intervjuet av samme avis og trakk frem 11.september som en dato for når hatet mot muslimer begynte.

– Vi må gjøre den samme distinksjonen i alle spørsmål om radikalisme. Man kan være ytterliggående, men innenfor den politiske debatten. Det er når man krysser over i konspirasjonsteorier og putter enkeltting inn i en større fortelling at man trår over en grense.

– Muslimhat er et trekk i tiden, som har vokst fram siden 11. september og bare eskalert de siste årene, uttalte Isaksen.

Video: Full jubel i Palestina etter terrorangrepet på USA 11.september 2001

annonse

– Intellektuell uærlighet

Stortingsrepresentanten skrev også i sin kronikk at det var flere stortingspolitikere som spredte konspirasjonsteoriene og som nøret opp under et muslimhat i Norge.

Dette provosere Frp-politiker Christan Tybring-Gjedde som kaller Isaksen intellektuell uærlig i et innlegg på Facebook.

– Hvem trenger politiske motstandere når man har slike medspillere? I vedlagte intervju med Vårt Land nører elitisten Røe Isaksen (RI) opp under de krenkelser muslimer verden over hevder de blir utsatt for. En påstand som understøttes av samfunnseliten og hovedstrømsmediene.

– Alt hatet og oppfordringen til vold som er rotfestet i islams religiøse tekster ignoreres helt. At islam som religion og ideologi avviser våre liberale friheter finner heller ikke RI verdt å nevne. Ja visst finnes det frihetselskende muslimer, men det er de som aktivt har gått ut mot sin egen religions mørke krefter og som har tatt et oppgjør med mangelen på individuell frihet i egen religion. Hva med litt mer intellektuell ærlighet statsråd Røe Isaksen?, skriver Gjedde.

annonse

Ikke godt nok!

På sosiale medier er det også flere som reagerer på Høyres angrep mot sine egne støttespillere. Høyre, som tidligere var kjent som et konservativt parti, har de siste årene beveget seg mer og mer til venstre i sin politikk.

– Sosialistisk Høyreparti, skriver en person på Facebook.

– Høyre er AP light. Det eneste som skiller disse to partiene er synet på skatt og den privates eiendomsrett, er konklusjonen til en annen.

Les også: Høyre-politiker stempler FrP som ekstremister

Men selv om Høyre frir til venstresiden, er det ikke mye støtte å få.

– Kanskje på tide å ta et oppgjør internt i regjeringen og, ikke bare i VL, @konservativ (Høyre)?, skriver Ap-politiker Fatema Al-Musawi som ikke er fornøyd.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon