Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Ap og Jonas Gahr Støre gjør et usselt forsøk på å lokke til seg mer innvandringskritiske velgere. Ingen må la seg lure.

Ap og Støre har null troverdighet når de nå sier at europeiske land ikke bør ta imot veldig mange flyktninger. Dessuten er uttalelsene vage, og dermed lette å ignorere ved en senere situasjon. De som ønsker en restriktiv innvandringspolitikk må ikke la seg lure. Ap er ikke et alternativ.

At Ap alene bærer skylden for den destruktive innvandringspolitikken som har vært ført i Norge de siste tiårene er selvsagt ikke tilfelle. Andre partier, inklusive Høyre, har også sluttet seg til innvandringsliberalismen. Denne politikken pågår ennå, kun med noe redusert fart.

annonse

Les også: Vi kan ikke stole på Arbeiderpartiets asylpolitikk

Fortsatt høy innvandring

Det jeg kaller økonomisk overflødig innvandring har vedvart i flere tiår, og nådde en topp i 2015, før den ble redusert ganske mye, delvis på grunn av FrP. Det er imidlertid viktig å minne om at 14 594 personer fikk permanent oppholdstillatelse innvilget i fjor, ifølge UDI. De fleste av disse kommer fra Eritrea, Syria, Afghanistan, Filippinene og Somalia. De fleste av disse er innvandrere som ikke har kvalifikasjoner, som ikke har kommet for å jobbe, og som vi vet av erfaring med denne typen innvandring vil bli velferdsklienter. 

At Ap nå forsiktig begynner å antyde en viss bekymring for dette, er 20 år for sent, eller mer. Styringspartiene har vært fullstendig uansvarlige, og Ap spesielt, med tanke på oppbyggingen av velferdssamfunnet, som på alle måter er avhengig av stabilitet, høy sysselsetting og nasjonalt samhold. Dette har man valgt å lukke øynene for i mange år.

annonse

Stempling

Men det som er verre er at man har valgt å henge ut de som har vært tydelige på dette som rasister, fremmedfientlige og nazister. Man har koblet folk som undertegnede selv, Sylvi Listhaug, andre FrP’ere og innvandringskritiske profiler til Breivik, og gitt oss skylden for 22. juli. Tesen har vært at vi skaper grobunn for vold bare med våre meningsytringer om innvandring og islam, og kritikk av innvandringsliberale. Støre har selv vitterlig bidratt til denne skamløse stemplingen av Listhaug. 

I 2015 mente han at det var riktig å invitere 10 000 flyktninger, som raskt ble 30 000 asylsøkere, til Norge. Visse fraksjoner i partiet er håpløst radikale i sitt syn på innvandring. Ved landsmøtet fremmet eksempelvis Trøndelag AUF forslag om å ta imot 35 000 kvoteflyktninger i løpet av en femårsperiode. Anikken Huitfeldt har omtalt Ap som «helt kompromissløse i forsvaret av det flerkulturelle Norge».

Nå som så mange ytrer bekymring for den demografiske utviklingen, kaster Støre et stusselig ben til de han og hans parti har spyttet på. Jeg regner med at dere gjennomskuer det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon