Dalai Lama. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg går omkring mellom knattene her nede på øya og rydder, skraper litt maling på sydveggen og tenker på forskjellig. 

Jeg irriterer meg over vann i bensinen. Ingen ting er verre enn vann i bensinen, særlig når en har tilhold på ei øy. 

Nå må jeg overhale forgasseren både til hovedmotoren og 4-hesteren som jeg har i reserve. Begge har noen forbannet små dyser og ei mikroskopisk returfjær som under demontering har en tendens til å forsvinne mellom alt for grove fingre ned i motorens mørke og utilgjengelige indre. 

annonse

Og jeg irriterer meg på Junior som skulle komme ned og hjelpe meg med å få skrapt den jævla veggen, men som er mer opptatt av å løpe etter damer inne i byen og i Lillesand og rundt omkring ellers i den nærliggende skjærgården, og som ikke vet forskjellen på en skiftenøkkel og ei rørtang og som la igjen store deler av det nye undervannshuset på et skjær mellom Nilen og Brekkestø. 

Og jeg undres over hva som er i veien med norske bønder som plager griser og overproduserer titusenvis av sauer som går i forbrenningsovnene eller blir malt til fôr til rev og mink i stedet for å gå i fårikålgrytene, og som er livredde for å bli spist av en ulv som knapt nok eksisterer? 

Ja, bøndene altså. Både bøndene og sauene er åpenbart redde for å bli spist av en ulv som knapt nok eksisterer.

annonse

Les også: Færre ulver skutt

Og jeg skjønner ikke hvordan det kunne skje at Høyre ble Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet ble Høyre og Arbeiderpartiet ble en historisk anakronisme og at Venstre og Kristelig folkeparti og alle som føler seg krenket mener at alle andre som fortsatt har vettet i behold skal dømmes til evig fortapelse? 

Ja, hvor ble det sunne bondevettet av? Hvordan kunne alle politiske værmerker bli snudd så fullstendig på hodet over natten?

Har det politisk-humanitære kompleks, #metoo-bevegelsen, klimahysterikerne, Ottar, homsebevegelsen, Trump-haterne, Skam-elskerne, det feige kommentariatet i Akersgata og alle de politiske korrekte overtatt planeten? Hvor skal dette ende? Kommer verden til å stå til påske? 

Det er en stund til neste påske, så jeg er slett ikke sikker på det her jeg går rundt mellom knattene og bekymrer meg om dette og hint, og ikke minst på hvorfor det skal være så vanskelig å spise havregrøt med melk i hengekøya og lese New York Times på laptopen samtidig. Så jeg skraper litt på veggen igjen. Men det tar ikke lang tid før tankene begynner å spinne. 

Les også: Frank Rossavik og det identitetspolitiske tyranniet

annonse

All faenskapen kan nok også ha noe å gjøre med at jeg er hvit mann og godt over 50. Kommer stadig tilbake til dette uavvendelige faktum. Det kan være sånn det henger sammen. Alt henger nok sammen med alt når det er slik at en liten svensk pike med musefletter og øyne på stilk er blitt den gjenoppståtte Messias. 

At jeg har havnet i feil demografisk folkegruppe er i hvert fall klart. Og det er jo synd, nå som jeg etter hvert har fått litt erfaring og tid til å tenke over saker og ting og blitt ganske klok, synes jeg. I alle fall klokere enn jeg var da jeg var ung hvit mann godt under 50. 

Kanskje jeg skulle skifte kjønn og rase? Det er jo blitt så populært. Kanskje jeg skulle bli en superfertil muslimsk kvinne fra Mogadishu med hijab og med livslangt sugerør i NAV-kassa? 

I dag har post-modernismen, neo-liberalismen, multikulturalismen, globalismen, dekonstruktivismen, Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet sammen med det medisinske fremskritt gjort alt ting mulig, tenker jeg her jeg står og skraper på den fordømte veggen som ingen ende vil ta. 

Men det går jo heller ikke. Jeg tror jo på likestilling mellom kjønnene, på religionsfrihet og ytringsfrihet og på menneskerettigheter og demokrati og på 17. mai, bunader, vafler og lefser og på blomstringen i Hardanger og på selvplukkede blåbær og tyttebær og mors kjøttkaker og masse andre ting som er i ferd med å havne i den politisk ukorrekte søppelkassen. 

Skjønner ikke hvordan jeg har havnet i dette uføret? Jeg er kommet på lag med Trump og Putin og Dalai Lama. 

Vi er enige om at det liberale vestlige demokratiet er blitt så liberalt at det er i ferd med å utslette seg selv gjennom land uten grenser, innvandring uten grenser, normer og regler uten grenser og leger uten grenser som har fått det for seg at de sparer menneskeliv ved å holde menneskesmuglerrutene over Middelhavet åpne. 

Hvor gal kan verden bli? Det skjedde så fort. Nesten over natten. Mange av mine beste venner er på motpartens parti. Nesten alle sammen. Folk som jeg regnet som både tilregnelige, rasjonelle og faktaorienterte.  

Har de egentlig vært fullstendig forskrudde hele tiden og bare virket ganske normale? Eller er det fordi de rett og slett er redde for å miste jobben i kommunen eller noe og ikke kan ta helg torsdag rett etter lunsj for så å avspasere mandagen? 

Eller er det fordi de er mer opptatt av å få stappet i seg nok ostepølser og potetsalat og dårlig kartong vin og egentlig ikke bryr seg om «alt hva fedrene har kjempet, mødrene har grett» for å bygge opp dette landet som vi nå er i ferd med å gi bort til EU, til tysk vindmøllekapital og til en horde av kjekke, arbeidsomme og høflige unge menn fra Afrika? 

Eller er det fordi de frykter å havne i bås med de utstøtte, sånne som meg, Trump, Putin og Dalai Lama sånn at de ikke lenger blir invitert til den årlige sommerfesten og ikke lenger får noen likesFacebook

Hvis jeg skal være saklig kan jeg jo skjønne det med Trump og Putin og sommerfesten og likesFacebook og sånn. Trump kan jo være ganske vemmelig til tider og Putin likner jo mest på Gollum i Lord of the Rings så han kan en i hvert fall ikke stole på. 

Men hva med Dalai Lama? Han er jo en sympatisk og fredsæl fyr. Han er jo dessuten verdens mest berømte flyktning, religiøs og pietistisk og en fredens mann som har fått Nobels Fredspris og greier. 

Lamaen er imidlertid veldig tydelig på at Europa til slutt blir muslimsk om ikke noe gjøres for å stoppe masseinnvandringen fra Midtøsten og Afrika. Han er klar på at flyktningene må sendes hjem sånn at de kan bygge opp sine egne land og det må jo ethvert normalt tenkende menneske være enig i? Det er i hvert fall jeg enig i.

Les også: Dalai Lama advarer mot at Europa kan bli muslimsk

Det var jo også det asylinstituttet opprinnelig forutsatte, at det bare var reelle flyktninger vi skulle motta og ikke velferdsmigranter, og at de skulle tilbake til sine hjemland så snart situasjonen der var normalisert og ikke innvilges statsborgerskap og bli værende i Norge og på NAV til evig tid. 

Hvor kommer dette massive kollektive sløvsinnet fra? Var det sånn de totalitære ideologiene i forrige århundre oppsto? Må vi gjennom det en gang til? 

Er liberalismen med all sin toleranse i ferd med å bikke over og bli en totalitær ideologi i all sin regelløshet og totale intoleranse for alle som måtte mene at det må gjelde noen faste regler her i verden, at det må være noen grenser og at ikke alt det vi har akkumulert av erfaring og fremskritt skal dekonstrueres, oppløses og forkastes?

Sånne ting lurer jeg på mens jeg går og surrer her mellom knattene. Lurer på hva Terje Vigen ville sagt? 

Ville han ha lurt på hvordan det skal gå med vikingskipene på Bygdø når vi har en regjering som ikke en gang vil bevilge lusne 35 millioner kroner for å forhindre at vårt viktigste nasjonale bidrag til verdens kulturarv skal falle fra hverandre, men som årlig pøser milliarder inn i halvtomme kulturhus over det ganske land planlagt av stormannsgale lokalpolitikere, tegnet av megalomane arkitekter og finansiert av skattebetalere som deg og meg som må skrape vegger eller overhale forgassere og fiske til livets opphold og som verken har tid eller lyst til å kaste bort en hel kveld på Stutzmann og Brahms på Kilden Performing Arts Centre i Kristiansand?

Hva ville han sagt til å bli ekskludert fra sommerfesten og ikke lenger få likesFacebook? Ville han syntes det var greit å komme på lag med Trump, Putin og Dalai Lama?  

Det tror jeg faktisk, men nå må jeg få blåst rein den forgasseren, ellers og får jeg ikke trukket krabbeteinene eller fisket den makrellen som skal bli min middag. Den veggen får vente til i morgen og verden får seile sin egen sjø. Det er vel en stund til før det smeller?

Fortsatt god Sommer!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon