En kvinne som nyter en dusj i sommervarmen. Foto av imageBROKER/REX

I et intervju av klimaforskeren Bjørn Samset om hvordan nyte varme sommerdager uten å få skamfølelse for at varmen henger sammen med menneskeskapte klimaendringer skriver NRK.

annonse

– Alle hetebølger blir varmere nå som klimaet er varmere, så varmen har til en viss grad sammenheng med menneskeskapte klimaendringer, sier klimaforskeren.

– Nå er jorda i gjennomsnitt én grad varmere, og det påvirker også disse varme dagene. Da får vi en sjelden gang dager som er varmere enn det vi noen gang har sett før sier forskeren ved Cicero senter for klimaforskning

– Bør man skamme seg, dersom man nyter finværet?

– Nei, i Norge har vi så lite fint vær, så det synes jeg ikke. Men det betyr ikke at vi skal la vær å tenke på bakgrunnen for varmebølgen.

Høyre: Ensidig dekning av hetebølgen, ikke nevnt klimaproblemet nok

Klimapolitisk talsperson i Høyre, Lene Westgaard-Halle mener medier har hatt en for ensidig dekning av de siste dagers hetebølger, og ikke nevnt klimaproblemet i sin dekning.

Les også: Værsjuke eller klimadepresjon

I en tidligere versjon av saken var det en Facebook-dialog mellom Dagen-redaktør og Vebjørn Selbekk og MDG-politiker Eivind Trædal. Denne er fjernet fordi Trædal selv mente denne kunne skape et inntrykk av at han mener folk burde føle skam når de gleder seg over finværet, noe han ikke mener skriver NRK.

I en Facebook melding uttaler Trædal seg etter NRK sin endring.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.