Norges lover 1687-2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det var stor allmenn interesse da rettssal 130 i Oslo Tinghus åpnet dørene i dag kl. 1400. Da ble de to som ranet gullsmed Thune i Storgata i Oslo mandag formiddag fremstilt for varetektsfengsling.

annonse

Aktor, politiadvokat, Jorid Kile, hadde i utgangspunktet fremmet for retten at hun ønsket lukkede dører. Men, i og med at de to siktede nærmest hadde avgitt en uforbeholden tilståelse og erkjente straffeskyld, ble dette frafalt. Aktor begjærte de to fengslet i fire uker, hvorav de to første i isolasjon, samt at alle ukene ble med brev og besøkelsesforbund.

Første fengsling

Kl. 1400 ble siktede nr. en ført inn i rettslokalet. Han var lettkledd, kun iført shorts og T – skjorte. Det var lett å se at siktede hadde brukt en del timer på å løfte diverse manualer og vektstenger. Hans høyre fot var gipset fra kneet og ned. Denne skaden var et resultat av en kontant og kraftfull pågripelse fra politiets side. Siktede nr. 1 samtykket i alle de restriksjonene aktor hadde i sin begjæring, slik at fengslingsmøtet ble raskt avviklet.

Les også: Hva var det vi sa?

Andre fengsling

Kl. 1500 ble siktede nr. to ført inn i rettssalen. Han var også sommerlig antrukket med kortbukse og en singlet. I motsetning til sin medtiltalte, hadde han ikke tilbrakt mye av sin tid på et helsestudio. Han var tynn og hengslete, og nærmest unnskyldte seg for sin tilstedeværelse. Han bar også preg av pågripelsen, da han hadde sterke smerter i brystregionen. Han hadde tilstått til politiet det han nå var tiltalt for.

Årsakssammenheng

Motiv, utbytte og eventuelle spørsmål om hvilket skytevåpen som var benyttet, ble det ikke spurt om.

Fersk gjerning og friske spor

Forsvarer til nr. 1, Christian Flemming Olsen, opplyste at siktede var tatt med buksene ned, og var således innforstått med konsekvensene. Forsvarer til nr. 2, Øystein Storrvik, sa at hans klient har erkjent forholdet og vil bli ferdig med saken så snart som mulig.

Svenske statsborgere

De to ranerne opplyste at de var svenske statsborgere. Men, både for- og etternavn tilsa at de mest sannsynlig hadde røtter fra Balkan.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.