Konflikten mellom Donald Trump og kongressrepresentant Elijah Cummings (D)(bildet) tilspisser seg. (AP Photo/J. Scott Applewhite, file)
annonse
annonse

Med pekefingeren rettet mot kongressrepresentant Elijah Cummings (D), ber Trump om at Baltimores korrupte myndigheter etterforskes.

Konflikten mellom president Donald Trump og nevnte Cummings ser ikke ut å avta. Det startet med at Cummings gikk voldsomt ut mot forholdene i de såkalte interneringsleirene. I en høring i Kongressen slet han angivelig med å holde tårene tilbake:

annonse

Donald Trump svarte med en rekke Twitter-meldinger om Cummings og hans ansvar for den katastrofale situasjonen i Baltimore. Utspillet ble massivt kritisert som rasistisk, men Donald Trump nekter å bøye av.

Nå ber Trump kontrollorganet House Oversight Committee om å etterforske de «korrupte myndighetene» i Baltimore, skriver Wall Street Journal. Trump lover dessuten å involvere seg personlig hvis byens innbyggere, som ifølge Trump «lever i et helvete», ønsker det.

Trump hevder at milliarder av dollar som er overført for å hjelpe Baltimore er «stjålet og sløst bort av folk som Elijah Cummings». En pikant detalj er at denne komiteens styreformann er nettopp Cummings.

Les også: Donald Trump kalte Baltimore «rotteinfisert» – anklages for rasisme

annonse

Korrupte lokalpolitikere

Trump nekter for at han er rasist, og anklager Demokratene for å ha sviktet sine fargede velgere. Andelen afro-amerikanere i Baltimore er på hele 63 prosent, og det er liten tvil om at byen befinner seg i en tilnærmet krisetilstand. I tillegg til kriminalitet, fattigdom og et stort rotteproblem har byens lokale myndigheter blitt rammet av en rekke skandaler knyttet til korrupsjon og dårlig administrasjon.

Så sent som i vår måtte borgermester Catherine Pugh trekke seg etter avsløringer om at hun personlig hadde tjent over 500.000 dollar brutto på salg av egenpubliserte barnebøker til lokale bedrifter hun satt i styret til, eller som var avhengige av hennes velvilje som borgermester. Saken er under etterforskning og hun risikerer straff.

I 2010 måtte daværende borgermester Sheila Dixon trekke seg etter at hun ble dømt for å stjele gavekort som var ment for byens «trengende familier». Og så sent som i mars ble tidligere politisjef Darryl De Sousa dømt til 10 måneder i fengsel for å ikke ha levert føderal selvangivelse på tre år, samt skattesvindel.

Historiene om korrupsjon er utallige. Jeg nøyer meg med ett eksempel til:

annonse

Nathaniel Oaks er en tidligere senator i Maryland Senate. I 1980 ble han dømt for mened, tjenestefeil og tyveri. Dommen ble 5 år betinget fengsel og 500 timer samfunnstjeneste. Men dommen forhindret ikke at han fem år senere igjen ble innvalgt i senatet. Og i 2018 ble han altså for andre gang dømt for korrupsjon. Straffen ble tre og et halvt år i fengsel samt en bot på 30.000 dollar.

I en kommentar i Baltimore Sun i 2018 skrev en oppgitt Dan Rodricks:

– Jeg tror ikke jeg tar for hardt i om jeg sier at Maryland har blant landets rikeste historie når det gjelder korrupsjon. Jeg mener, området er som en petriskål for korrupsjon. Vi har hatt politikere som har blitt kjeltringer, og kjeltringer som har blitt politikere.

Demokratene har hatt borgermesteren i Baltimore siden 1947 med unntak av perioden 1963-67. Det må understrekes av ingen knytter Cummings opp mot noen av disse sakene, og Cummings selv har aldri vært tiltalt eller etterforsket.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon