Illustrasjonbilde. REUTERS/Michaela Rehle/File Foto
annonse

Fire uker før delstatsvalget i Sachsen og Brandenburg viser en meningsmåling at det innvandrings- og EU-kritiske partiet AfD kan bli det største partiet i de østlige delstatene.

Det er resultatet av den nåværende søndagstrenden, som meningsmålingsinstituttet Emnid reiser ukentlig for BILD am SONNTAG.

For Øst-Tyskland vises følgende bilde: AfD ligger for tiden på 23 prosent. Dette vil plassere AfD før CDU på 22 prosent. PÅ klare tredje og fjerdeplasser følger Die Linke og Die Grünen med 14 og 13 prosent. SPD ville lande med elleve prosent på femteplass, og det liberale frihetspartiet, FDP, ville fått syv prosent. Andre partier når for tiden ti prosent til sammen i disse delstatene.

annonse

Les også: AfD har fått nok av innvandrerkriminalitet

Et annet bilde i Vest

Et helt annet bilde viser seg i Vest- Tyskland, skriver Bild. Her er CDU / CSU med 27 prosent foran. De blir fulgt av Die Grünen (25 prosent), etterfulgt av SPD med 13 prosent. AfD ligger her bare på fjerdeplass (tolv prosent). Bak AfD ligger FDP med ni prosent, og Die Linke med 7 prosent.

Dermed har AfD gode sjanser i det kommende valget, ikke bare for å holde suksessene fra de siste valgene, men for å utvide, mener Bild. Dataanalytikerne fra wahlkreisprognose.de har beregnet for «World» at AfD kan vinne mer enn 50 av de 148 direkte mandatene som skal tildeles. Mange andre mandater er imidlertid helt usikre.

På landsnivå viser en annen måling et resultat for AfD på 14 prosent. SPD faller litt til 13 prosent. CDU / CSU forblir på 26 prosent, Die Grünen på 23 prosent, FDP på ni prosent og Die Linke på åtte prosent. De andre partiene stagnerer til syv prosent.

1419 personer ble intervjuet i perioden 25. til 31. juli 2019. Spørsmål: «Hvilket parti ville du stemt på om neste søndag var føderale valg?»

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.