15 år gamle Jay Hughes ble knivdrept i London. Han var et helt tilfeldig offer. Foto: Metropolitan Police
annonse
annonse

De tre ungdommene kjørte rundt i Londonpå jakt etter noen å drepe. Jay Hughes (15) ble det tilfeldige offeret, ifølge The Sun.

Jay Hughes ventet på en kamerat foran en grillbar i Bellingham, London. Han kom i snakk med en bekjent som tilfeldigvis kom forbi. Rett etter stoppet en bil, og tre unge gutter, maskerte og bevæpnet med lange kniver, kom løpende ut av bilen. Jays bekjente stakk av, men Jay ble stående for å vente på maten han hadde bestilt.

To av de maskerte ungdommene løp etter han som stakk av. Men Nyron Jean-Baptiste (17) gikk rett bort til Jay og stakk ham i hjertet med en kniv som lignet på en machete. Jay Hughes døde kort tid etter på sykehuset. Vitner forteller at drapsmannen ropte: «I got one» (jeg fikk en). Drapsmannen og kameratene hadde angivelig kjørt rundt for å lete etter noen å drepe.

annonse

De to som løp etter Jays bekjente fikk ikke tak i ham og ga opp. De tre rømte deretter åstedet i bilen. Nyron Jean-Baptiste ble gjenkjent på gaten og i Kent arrestert 10. desember. Han hadde en stor jaktkniv på seg når han ble pågrepet.

Drapsmannen Nyron Jean-Baptiste er dømt til livstid i fengsel. Foto: Metropolitan Police

Drapsmannen skal ha vært fascinert av vold. Han var medlem av en gjeng og skrev voldelige raptekster. Nyron Jean-Baptiste hadde allerede fire dommer for knivbruk og han hadde vært involvert i 13 voldelige episoder før drapet. Under rettsaken i Old Bailey viste han ingen tegn på anger. Dommen ble livstid i fengsel, og første mulighet for prøveløslatelse er om 19 år.

Les også: Politisjef i London vurderer å be om hjelp av hæren for å takle eksplosjon i knivangrep

Vold for voldens skyld

annonse

Etterforskningsleder Anthony Akin mener drapet var helt uten motiv, det var vold for voldens skyld:

– (Jay Hughes) hverken provoserte eller forsøkte å flykte. Jeg tror ikke han forsto hva som skjedde.

Jays mor Cindy Hughes uttalte i forbindelse med dommen:

– Nyron Baptiste, du må forstå at du har endret vårt liv for alltid. Det er vi som har fått en livstidsdom.

Drapet ble filmet av overvåkningskamera, du kan se filmen nedenfor (stanser før selve drapet).

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon