Cressida Dick på britisk frokost-TV 18. februar, i anledning 100-årsjubileet for kvinner i politiet. PHOTO BY S MEDDLE/ITV/REX/SHUTTERSTOCK
annonse

Cressida Dick er sjef for Metropolitan Police i London. I et intervju knytter hun epidemien av knivangrep og drap til middelklassens kokainbruk.

annonse

Hittil i år har knivangrepene krevd hele 20 menneskeliv, bare i London. Det yngste offeret var Jolia Bogdan (3 mnd), hvor moren er arrestert for drapet. Det eldste offeret var 69 år. Mange av ofrene er unge.

annonse

Inntil september i fjor opplevde Storbritannia hele 110 knivangrep i gjennomsnitt pr. dag. De siste 12 månedene har hele 285 mennesker blitt drept med kniv. London passerte nylig New York: Flere mennesker pr. innbygger blir drept av kriminalitet i London enn i New York, noe som var utenkelig for noen få år tilbake.

Les også: London-politiet ansetter 200 «antirasistiske» betjenter for å promotere «mangfold»

For få politifolk, vurderer å bruke militæret

annonse
annonse

I intervjuet på LBC, som du kan se deler av nederst i artikkelen, sier Dick at hun ikke avviser å bruke militære styrker for å bekjempe knivkriminaliteten, men hun kan ikke umiddelbart se hvordan hun skal bruke soldater i Londons gater på en nyttig måte.

Hun peker også på at reduksjonen av antall politifolk i London kan ha bidratt til økningen i knivangrep:

– Jeg er enig i at det finnes en sammenheng mellom voldelig kriminalitet på våre gater og antall politi, selvsagt er det slik og det burde alle se.

Man forsøker nå å rekruttere 3000 nye politifolk, hvorav 1500 er nye stillinger. Men allikevel vil politiet ha færre ansatte enn i 2013/14

Middelklassen som bruker kokain har deler av skylden

I tillegg anklaget hun kokainbrukere fra middelklassen for å bidra til drapene ved å støtte opp under narkotikaøkonomien. Hun sa seg enig i at festbrukere av f.eks. kokain fra middelklassen har «blood on their hands».

Cressida Dick ble ikke spurt om hun kunne prioritere styrkene sine annerledes: Hva med å flytte 900 politifolk som bekjemper hatefulle ytringer, ut i gatene for å begrense antall knivdrap?

Kun en tredjedel av alle som blir dømt for knivbruk ender i fengsel, ifølge John Apter som leder det britiske politiets fagforening. Han etterlyser hardere straffer å om nødvendig bygging av flere fengsler.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.