Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse

SVs Audun Lysbakken mener regjeringens klimapolitikk går i feil retning, og mener at Solberg og co. må innse at klimakrisen er her.

– Mitt sommerhåp er at Solberg har brukt ferien på å erkjenne at klimakrisen er en nasjonal nødssituasjon, slik SV har foreslått. I tillegg må vi slutte å lete etter ny olje og gass, og skal vi få en grønn omstilling som også er rettferdig, så må politikerne ta styringen.

– Tidligere i år skrøt Olje- og energidepartementet av å tildele rekordmange oljefelt. Det øker norske utslipp i årene som kommer, og gjør oss fortsatt avhengige av fossil energi, som er selve årsaken til klimakrisen, sier Lysbakken til VG.

annonse

Les også: Storofsen – det verste ekstremværet i Norge i nyere tid

– Den type ras vi har sett i Norge denne uken kommer vi dessverre til å oppleve mer av, dersom vi ikke får gjort noe med den alvorlige klimakrisen som i dag vokser, sier han.

– Oljekutt er ikke løsningen

annonse

– Det er ikke en løsning at Norge skal slutte å produsere olje og gass. Det vil hverken klima eller Norge tjene på. Løsningen er å produsere varer og tjenester, inklusive olje og gass, med lave utslipp slik vi gjør i Norge. Samtidig skal vi tilby norsk gass til Europa slik at de kan redusere kullbruken ytterligere, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).

Les også: Rødt: – kapitalisme er årsaken til klimakrisen

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse