Finansminister og FrP leder Siv Jensen og Hadia Tajik nestleder i Arbeiderpartiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I et intervju med VG går FrP-leder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug ut mot krenkelseshysteri og politisk korrekthet. Finansministeren viser til aksjonene mot Resett som eksempel hva gjelder knebling av meningsmotstandere. 

annonse

– Sosiale medier er fortsatt et relativt nytt fenomen, hvor det er stort behov for folkeskikk. Men å forby ytringer er noe helt annet. Jeg opplever at vi de siste årene, steg for steg, har uthult ytringsfriheten. Venstresiden, som liker å fremstille seg som de mest tolerante i verden, er de første til å gå til angrep på ytringer de ikke liker. For eksempel Resett, som de har forsøkt å sabotere økonomisk, sier Siv Jensen til VG.

Les også: Angrepene på Resett har blitt en brekkstang for å innskrenke ytringsfriheten

Rasiststempling

– Det er masse folk der ute som blir stemplet som rasister, som slett ikke er det. De er bekymret for utviklingen i landet vårt og ser de lange linjene. Det finnes rasister og dem skal vi stå samlet mot. Men de som har sine meningers mot og mener kontroversielle ting; mange av dem kvier seg fra å delta i debatten fordi de blir stemplet som rasister. Det blir en for stor omkostning for dem personlig, sier Sylvi Listhaug.

Les også: Per-Willy Amundsen eksponerer Facebooks marsj mot et totalitært tyranni 

– Vi ser det Per-Willy Amundsen la ut på Facebook. Når Facebook begynner å sensurere, mener jeg vi er fullstendig på ville veier. Vi ser at Ap og Hadia Tajik skal begynne å bøtelegge ytringer. Det fletter seg inn i et mønster jeg ikke liker, sier Listhaug.

Les også: Ytringsfrihetsforbundet snur: Vi deltar på Arendalsuka

Vanlige folk

Hadia Tajik er ikke enig, og mener visse ytringer på nett fratar vanlige folk ytringsfrihet

– Hets, sjikane og truende ytringer på nett har fått et omfang som gjør at vanlige folk kan vegre seg mot å delta i offentlig, demokratisk debatt. De blir fratatt ytringsfriheten sin. Det er dem Arbeiderpartiet vil hjelpe, ved å fremme forslaget om at politiet skal kunne bøtelegge netthets. Det vil gjøre det lettere å komme netthets til livs, hvis ikke alle slike saker må til domstolsbehandling. Da vil folk som hetses og får trusler kunne melde fra og se at det får konsekvenser. Jeg tar for gitt at Jensen og Listhaug vet at slike ytringer allerede i dag kan føre til bøter. Vårt forslag innebærer bare at bøtene raskere kan skrives ut, sier Tajik til VG.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.