Leder i Politiets Fellesforbund Sigve Bolstad avviser at politiet går etter tunge narkomane. Foto: NTB Scanpix
Sigve Bolstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Politiets Fellesforbund reagerer kraftig på at politiet blir fremstilt som provokatører etter det nylige basketaket på Bogerud i Oslo.

– Vi reagerer sterkt på denne fremstillingen av politiet. De får melding om bråk og rykker ut til dette. Om ungdommene ikke hadde oppført seg aggressivt ville det ikke vært nødvendig å tilkalle 17 patruljer og politihelikopter til stedet. Det er ingen politifolk som sløser med ressurser på den måten. Å samle så mange patruljer på ett sted gjøres kun ved behov, da det gjør noe med polititilfanget til resten av byen, sier forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

«Fuck politiet»

annonse

I en debatt på TV2 Nyhetskanalen om dette temaet forteller Bolstad om planlagte handlinger og provokasjoner fra ungdommenes side. Han fikk støtte fra Arbeiderpartiets Jan Bøhler, som fortalte om en «Fuck the police»-holdning som er kulturen i enkelte ungdomsmiljøer i hovedstaden.

Les også: Politipatrulje omringet på Mortensrud: – Skal knulle mora di i alle hull i kroppen

– Det står i politiets redegjørelse (fra saken på Bogerud) at de tok tak i uniformen deres, dyttet dem og opptrer aggressivt. Sånn må jeg si til ungdom i Oslo, at vi kan ikke ha den oppførselen. Jeg mener at det å være for rask til å ta den ene siden i denne saken blir veldig feil, for politiet har en veldig vanskelig jobb å gjøre i disse miljøene som har en «fuck the police»-kultur i seg, sa Bøhler.

annonse

Vil gå med kamera

Bolstad pekte også på den prekære ressurssituasjonen i politiet, som en av faktorene til den manglende respekten for politiet. «Man har ikke lenger en mulighet til å gjøre den forebyggingen som er nødvendig», påpekte han.

Politiets Fellesforbund tar nå til orde for at politifolk kan gå med kamera på uniformen, for å kunne dokumentere både jobben de gjør og hvordan de blir møtt av publikum.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse