Foto: Marty MELVILLE / AFP
annonse
annonse

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte tirsdag New Zealands statsminister Jacinda Ardern i Wellington.

Under møtet roste Stoltenberg Arderne for responsen etter terrorangrepet i Christchurch. Han møtte også muslimske ledere i byen og la ned en krans ved Al-Noor-moskeen, hvor 49 mennesker ble drept av en australsk høyreekstremist som var inspirert av Anders Behring Breivik.

Les også: Var han hjernen bak Sri Lanka-terroren?

annonse

På en pressekonferanse etter møtet med Ardern sa Stoltenberg at besøket i Christchurch var en sterk opplevelse, og han hyllet Ardern for hennes modige og resolutte respons på massakren, ifølge  New Zealands kringkasting RNZ.

Hvorvidt Stoltenberg også vil ta turen til Sri Lanka å legge ned krans ved en av kirkene hvor 259 kristne ble drept og 521 skadet i et muslimsk terrorangrep som skjedde måneden etter Christchurch-angrepet, vites ikke.

Angrepet i Sri Lanka kom etter sigende som et tilsvar på det som skjedde i New Zealand.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon