Foto: Marty MELVILLE / AFP

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte tirsdag New Zealands statsminister Jacinda Ardern i Wellington.

annonse

Under møtet roste Stoltenberg Arderne for responsen etter terrorangrepet i Christchurch. Han møtte også muslimske ledere i byen og la ned en krans ved Al-Noor-moskeen, hvor 49 mennesker ble drept av en australsk høyreekstremist som var inspirert av Anders Behring Breivik.

Les også: Var han hjernen bak Sri Lanka-terroren?

På en pressekonferanse etter møtet med Ardern sa Stoltenberg at besøket i Christchurch var en sterk opplevelse, og han hyllet Ardern for hennes modige og resolutte respons på massakren, ifølge  New Zealands kringkasting RNZ.

Hvorvidt Stoltenberg også vil ta turen til Sri Lanka å legge ned krans ved en av kirkene hvor 259 kristne ble drept og 521 skadet i et muslimsk terrorangrep som skjedde måneden etter Christchurch-angrepet, vites ikke.

Angrepet i Sri Lanka kom etter sigende som et tilsvar på det som skjedde i New Zealand.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.