Asad Qasim. Foto: Facebook/privat

Fedre blant innvandrerungdommer har sviktet, og det er hovedgrunnen til  gjengproblematikken.

Det er Asad Qasim fra Somalia, som er pedagog ved Rud videregående skole, som skriver dette i en kronikk hos NRK.

Les også: Hva var det vi sa?

Når invandrergutter trekkes mot kriminelle miljøer, så er det far som har sviktet, skriver han. Etter politiaksjonen på Bogerud i forrige uke, så har igjen denne problemstillingen dukket opp. Qasim mener at vi ikke snakker om den viktigste årsaken til at innvandrergutta ender opp som de gjør, nemlig fedrenes manglende oppfølgning av sitt ansvar for sine sønner.

Elektropedagogen har følgende oppfordring til innvandrerfedre: «Kom dere på banen. Er gutta dine ute og spiller fotball? Eller er de ute og selger dop?»

Han skriver at det er skikk og bruk i utviklingsland at det er kvinnen som tar seg av barneoppdragelsen, men at dette ikke nytter i et land som Norge.

– Barna trenger en farsfigur. Vær engasjert på skolen, aktivitetsklubben og utgjør et positiv bidrag til barna dine. Vis kjærlighet og lytt til deres mening. Og viktigst av alt: lær deg norsk for barnas og din egen skyld. Det nytter ikke å ha vært i Norge i over 20 år og ikke kunne snakke godt norsk, avslutter han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.