Jon Helgheim (Frp) vil ha stopp i innvandringen fra ikke-vestlige land. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Frps stortingsrepresentant er bekymret for situasjonen til fattige nordmenn som ikke får seg jobb på grunn av høy innvandring.

Tidligere i år kom en nedslående rapport fra forskerne ved Frisch-senteret, der det fremgikk at innvandrere faktisk tar jobber fra fattige nordmenn.

Rapporten «Immigrasjon og sosial mobilitet», omtalt av Aftenposten, konkluderte at den historiske høye innvandringen til Norge svekket jobbmulighetene for norskfødte som vokste opp i fattige familier, sammenlignet med dem som kommer fra rike familier.

annonse

– Vi ser at innvandringen forklarer hvorfor nordmenn som er vokst opp i fattige familier, har sakket akterut inntektsmessig i forhold til andre grupper, uttalte Knut Røed ved Frisch-senteret i forbindelse med rapporten.

– Bløffer om innvandring

På Facebook gikk Frps stortingsrepresentant Jon Helgheim hardt ut mot politikere og eksperter, etter at rapporten ble kjent.

– Gang på gang viser det seg, innvandring er bare negativt. Politikere og såkalte eksperter har i en årrekke bløffet om at innvandring er bra, at vi trenger arbeidskraft, at det er en berikelse, at integreringen går seg til og at de fleste innvandrere bidrar positivt. Det er feil.

annonse

– Innvandring gjør at nordmenn må betale mer skatt, det skaper et utrygt samfunn, et useriøst arbeidsmarked, større forskjeller, mer fattigdom og nå altså flere arbeidsledige nordmenn. Fortsetter dette må folk belage seg på dramatiske endringer i samfunnet som kommer til å svi, skrev Helgheim på Facebook tidligere i år.

Les også: Jon Helgheim (Frp) langer ut mot «naive sosialister» etter bilbranner i Oslo

Helgheim bekrefter overfor Resett at han er bekymret for utviklingen.

– Dersom utviklingen fortsetter vil det til slutt bli for lite velferdspenger til alle de som trenger det. Allerede i dag står innvandrere for halvparten av alle sosialhjelpsutbetalinger. Da må det kuttes i tjenester og brukes mer på de svakeste, som i stadig økende grad vil være innvandrere. Det betyr i praksis høyere skatter og mindre velferd for nordmenn flest, sier han.

annonse

– Hva er løsningen?

– Løsningen på problemet er å stoppe innvandringen fra ikke-vestlige land. Dernest å stille langt strengere krav til integrering, medvirkning og aktivitet til innvandrere som står utenfor arbeidslivet, mener Helgheim.

– Ikke steng grensene

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie fortalte NTB tidligere i år at selv om hun mener handel og åpne grenser har vært viktig for Norge, har vi også sett hva som kan skje hvis deler av en befolkning sakker akterut på lønn.

– Vi skal verne om jobbene våre. Ikke ved å stenge grensene, men ved å kvalifisere og utdanne ungdommene våre til jobber som trengs, heve statusen til yrkesfagene og slå knallhardt ned på arbeidslivskriminalitet og useriøse arbeidsforhold, sa hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon