Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP
annonse
annonse

Innvandring er det største uromomentet for borgere i EU-land, ifølge en fersk rapport. 

Det siste Eurobarometeret, en rapport som publiseres to ganger årlig og er basert på spørreundersøkelser av 27 000 europeere, ble publisert denne uken. Innvandring peker seg ut som det fenomenet som bekymrer borgerne i EU-landene aller mest.

I 20 medlemsland oppgir en knapp majoritet at man stoler på EU. Aller høyst tillit til EU har folk i Litauen, Danmark og Estland. Også svenskene later til å ha mye tillit til unionen. 

annonse

45 prosent av de spurte har et positivt syn på EU, mens 37 prosent forholder seg nøytrale. Kun 17 prosent forholder seg negative til makten i Brüssel. 

Les også: EU-kommisjonen: EU må begrense medlemsstatenes suverenitet for å stanse «populismen»

Innvandring

34 prosent av de spurte EU-borgerne oppga at det er innvandringen som bekymrer dem aller mest. Dette med god marginal til den såkalte klimakrisen, som ble oppgitt å være den største bekymringen av 22 prosent av de spurte. 

annonse

I Sverige oppgir flest, 48 prosent, at det er klimaet som gir størst grunn til bekymring, mens innvandringen (35 prosent) kommer på andre plass. For danskenes del er det også klimaet (49 prosent) folk bekymrer seg mest for, mens innvandringen (46 prosent) kommer på en andreplass.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon