Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Denne uken foreslo statsminister Erna Solberg at man skal kunne ta sosialstøtten fra innvandrere, dersom de ikke kan godt nok norsk til å få seg jobb.

Forslaget kom opprinnelig fra Frp for flere år siden, men er nå adoptert av statsministeren. Det skaper reaksjoner, men langt fra alle er negative. Farooq Isam, som er flyktning fra Irak og styreleder i Fakkeltog, skriver i et innlegg i NRK at han blir skremt av at ikke venstresiden «vil stille krav til oss innvandrere». 

– Med norskkrav til sosialhjelp, har Høyre foreslått et reformprosjekt som tar sikte på å skape en ny og avgjørende mulighet for dem som ikke har klart å tilegne seg språket på normert tid. Slik kan de stå bedre rustet til å få seg en jobb. Det er i første omgang ment at dette skal gjelde personer under 30 år. Prosjektet avvises av representanter fra venstresiden, uten at de legger frem alternative tiltak og løsninger, skriver Isam.

annonse

Les også: Sha Ogalo ble latterliggjort av andre asylsøkere da han ville jobbe gratis: – Jeg vil gi noe tilbake

«Emosjonelle utspill»

– For meg er dette forslaget om å kreve norskkunnskaper helt logisk. Men når forslaget tåkelegges i en sky av emosjonelle utspill, som bare har til hensikt å spille på menneskers følelser eller brukes som et valgpolitisk virkemiddel, bidrar det ikke til å beskytte disse menneskene.

annonse

Farooq Isam er ikke nådig i sin dom over venstresiden og de som ikke vil stille krav til innvandrere. 

– Jeg hører venstresiden sier at dersom du stiller krav til flyktninger og fratar dem rettigheter, så vil du ikke bare drive folk til søppelkassene, du vil også drive dem inn i kriminaliteten. Det skremmer meg, og det er det styggeste jeg hører noen si om flyktninger som meg selv. Innvandrere er mennesker med moral, kultur, menneskelighet, hjerte og sinn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon