Skattestyrelsens kontor på Østerbro i København ble påført store materielle skader under sprengningen tirsdag. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
annonse
annonse

Eksplosjonen ved Skattestyrelsens kontor på Østerbro i København ble forårsaket av kraftig sprengstoff som benyttes av forsvaret og entreprenører.

– Gjerningsmennene som var i sving hos Skattestyrelsen, har hatt adgang til et såkalt brisant sprengstoff. Dette er samme type sprengstoff som forsvaret bruker, sier lederen for Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste i Danmark, Mick Stenkjær, til avisen Berlingske.

Samme type sprengstoff benyttes også av entreprenører og rivningsfirmaer, og det må benyttes detonator for at det skal eksplodere. Det er med andre ord ikke snakk om en hjemmelaget rørbombe eller en sprengladning laget av fyrverkeri, understreker han.

annonse

Dansk politi vet fortsatt ikke hvem som sto bak sprengningen, om det var én eller flere gjerningsmenn eller hva motivet kan være.

Én tilfeldig forbipasserende ble lettere skadd i den kraftige eksplosjonen tirsdag kveld, der Skattestyrelsens bygning på Østerbro ble påført store materielle skader.

Skattestyrelsens bygning på Østerbro ble også rammet av en eksplosjon for nøyaktig 16 år siden. Den gang ble det benyttet hjemmelaget fyrverkeri, og politiet ser ingen sammenheng mellom de to hendelsene.

Stenkjær tror sprengstoffet som ble benyttet tirsdag kveld, var stjålet.

annonse

– Dersom man fører regnskap etter reglene, så vil man kunne se hvor det mangler noe. Det er nemlig strenge regler for hvordan man skal oppbevare sprengstoff, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon