Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Rødt-politiker Sofia Rana omtalte Europris-arving Maria Høili som «nazi-arving» på Facebook. Nå truer Høili med å gå til rettslige skritt.

29. juli delte Maria Høili, som er datter av Europris-gründer Terje Høili, en artikkel fra nettsiden til den høyreekstreme organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelse (DNM) på sin Facebook-side med flere enn 6000 følgere. I artikkelen hun lenket til hevdes det at muslimer tillates å ha samleie med sine biologiske døtre.

Klassekampen rapporterer at den radikale politikeren Sofia Rana fra Rødt har gått hardt ut mot milliardærarvingen, som hun mener bidrar til å dehumanisere muslimer. I et innlegg på Facebook refererer hun til Høili som «nazi-arving». I et annet innlegg stiller hun følgende spørsmål: «Kan man slutte å sleike ryggen til rike rasister?».

annonse

Les også: Forsker stempler Resett og Document som høyreekstreme

Vil ikke beklage

Høilis ektemann Edvard Erken Høili har i etterkant sendt skjermdumper av disse to innleggene til Rødts partiorganisasjon, sammen med en advarsel om at ekteparet vil anmelde Rana for netthets og æreskrenkelser, dersom politikeren ikke kommer med en offentlig unnskyldning. Dette avviser Rana blankt.

annonse

– Nei. Det vil jeg ikke. Det jeg har gjort, er å påpeke det rasistiske i det Høili har skrevet, og at hun har delt fra en nynazistisk nettside. Det eneste jeg kanskje kan beklage, er hvis noen assosierer andre av hennes familiemedlemmer med nynazismen, det er kun Maria Høili som er ansvarlig for det hun har delt, sier Rana, som også problematiserer at Høili angivelig er blitt gitt en plattform i store medier som VG og Dagbladet.

– Vi har gitt tydelig beskjed om at vi stiller oss hundre prosent bak Sofia Rana. Det får ingen annen konsekvens enn at vi blir ekstra stolte over å ha sånne som henne i partiet, sier Rødts nestleder Marie Sneve Martinussen til Klassekampen.

Resett har kontaktet Maria Høili og Sofia Rana for en kommentar til saken. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon