Beata Mazurek. Foto: Agencja Artystyczno-Reklamowa Gambit via Wikimedia Commons.

En polsk EU-politiker hevder at svensker nå flykter til Polen for å unnslippe multikulturelt kaos i hjemlandet. 

annonse

Den polske EU-parlamentarikeren Beata Mazurek, som tidligere har vært talsperson for regjeringspartiet Lov og rettferdighet i Warszawa, skriver i en post på Twitter at svensker har begynt å flykte fra kriminalitet og segregering i Sverige, til fordel for et liv i Polen. 

– Mord, økt kriminalitet, voldtekter, redsel og shariasoner. Dette er konsekvensene av multikulturalisme og åpne dører for innvandrere. Svensker flykter fra sitt land for å finne fred og normalitet i Polen, skriver Mazurek.

Les også: Sverige: Systemkollaps i sakte film

«Søker asyl»

Hun sitter i dag som representant i Europaparlamentet for gruppen Europeiske konservative og reformister (ECR. 

Ifølge Aftonbladet skal Mazurek først ha delt en artikkel fra det polske nettstedet Nasz Dennik, der det skal ha blitt hevdet at 2500 svenske statsborgere har registrert seg i Polen, og at de «søker asyl». Det påstås at så mange som 100 til 200 svensker registreres i Polen hver dag.

Polske bander

Sveriges justisminister Morgan Johansson slår tilbake, og mener at opplysningene er tatt ut av løse luften.

– Noe som vi faktisk har problemer med er utenlandske tyveriligaer, ikke minst fra nettopp Polen. Kan parlamentsrepresentanten gjøre noe med det så hadde jeg vært takknemlig, sier Johansson til Aftonbladet. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.