Illustrasjonsbilde. Foto: Peter MacDiarmid/REX

I Storbritannia angripes soldater i uniformer, ofte unge menn som forsvarer sitt fedreland, av folk som bor der, og som soldatene forsvarer med sine liv i farlige krigssituasjoner. Det har vakt sinne blant mange briter. Nå har politiet etterlyst en ny jihadist for et uoppklart angrep.

annonse

Londons Metropolitan Police Service håper etterlysningen kan bidra til å oppklare saken, og ønsker å komme i kontakt med en mann de har fått bilder av fra TV-selskapet CCTV.

Det var torsdag 31. januar den 28 år gamle soldaten, iført uniform, ifølge politiet ble angrepet på Haymarket, i krysset med Coventry Street, SW1.

Les også: Svensk politi «har ikke tid» til å undersøke gjengvoldtekt nærmere: – Kan ikke trylle

Store skader i ansiktet

Offiserens skader var hovedsakelig ansiktsbehandling og omfattet en brukket hodeskalle, kinnbein og øyehull, og en brukket nese som krevde omfattende operasjoner for å rettes opp.

Han hadde på seg en formelt riktig militære aftenuniformen da han ble angrepet, sannsynligvis utelukkende fordi han gjennom den signaliserte at han forsvart fedrelandet sitt. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.