Foto: Jason Langley/imageBROKER/REX
annonse
annonse

Det fremgår av en undersøkelse at to tredelt av unge briter ønsker seg en sterk leder, og at britiske velgere de snur ryggen til sosialliberalisme og globalisme.

5073 personer har deltatt i undersøkelsen utført av Hanbury Strategy i juni, som ble publisert torsdag av den konservative tankesmien Onward. Hele 58 prosent av de spurte i alle aldersgrupper har oppgitt at de tror at det å ha en sterk leder som ikke trenger å bry seg noe særlig om parlamentet ville være en god måte å styre Storbritannia på.

26 prosent sier også at det ville ha vært bra å la militæret styre landet.

annonse

Onward konkluderer med at yngre velgere er mer autoritære enn andre. 66 prosent av de spurte i de yngre aldersgruppene favoriserer sterke ledere, og 36 prosent synes at militæret kan styre landet. 

Les også: Storbritannia: Elever ville ikke feire Pride – ble utvist

Familieverdier

annonse

De spurte i undersøkelsen har på en annen side også gitt uttrykk for mer konservative standpunkter og tradisjonelle verdier. 66 prosent sier de mener det er dårlig for landet at flere går på universitetet, mens færre opparbeider seg tekniske ferdigheter. 63 prosent sier at de tror færre briter gifter seg på grunn av en tilbakegang for forpliktelser og tradisjonelle familieverdier.

Masseinnvandring og globalisme

66 prosent sier at globalisering ikke har kommet flertallet til gode, og 59 prosent mener at økninger i innvandringen har hatt en negativ effekt på økonomien. 

– Vi fant at velgerne mener byenes vekst og økende antall folk som går på universitetet har vært dårlig for samfunnet. De mener at lokalsamfunn har blitt mer segregert snarere enn mangfoldige, og at familieverdier eroderes, og at globalisering, teknologiske forandringer og innvandring har skadet vanlige folks liv, jobber og lønninger, sier lord James O’Shaughnessy fra Onward. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon