Foto: Jason Langley/imageBROKER/REX

Det fremgår av en undersøkelse at to tredelt av unge briter ønsker seg en sterk leder, og at britiske velgere de snur ryggen til sosialliberalisme og globalisme.

annonse

5073 personer har deltatt i undersøkelsen utført av Hanbury Strategy i juni, som ble publisert torsdag av den konservative tankesmien Onward. Hele 58 prosent av de spurte i alle aldersgrupper har oppgitt at de tror at det å ha en sterk leder som ikke trenger å bry seg noe særlig om parlamentet ville være en god måte å styre Storbritannia på.

26 prosent sier også at det ville ha vært bra å la militæret styre landet.

Onward konkluderer med at yngre velgere er mer autoritære enn andre. 66 prosent av de spurte i de yngre aldersgruppene favoriserer sterke ledere, og 36 prosent synes at militæret kan styre landet. 

Les også: Storbritannia: Elever ville ikke feire Pride – ble utvist

Familieverdier

De spurte i undersøkelsen har på en annen side også gitt uttrykk for mer konservative standpunkter og tradisjonelle verdier. 66 prosent sier de mener det er dårlig for landet at flere går på universitetet, mens færre opparbeider seg tekniske ferdigheter. 63 prosent sier at de tror færre briter gifter seg på grunn av en tilbakegang for forpliktelser og tradisjonelle familieverdier.

Masseinnvandring og globalisme

66 prosent sier at globalisering ikke har kommet flertallet til gode, og 59 prosent mener at økninger i innvandringen har hatt en negativ effekt på økonomien. 

– Vi fant at velgerne mener byenes vekst og økende antall folk som går på universitetet har vært dårlig for samfunnet. De mener at lokalsamfunn har blitt mer segregert snarere enn mangfoldige, og at familieverdier eroderes, og at globalisering, teknologiske forandringer og innvandring har skadet vanlige folks liv, jobber og lønninger, sier lord James O’Shaughnessy fra Onward. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.