Issa Mohammed i aksjon. Han var ikke syrer, men mest sannsynlig palestiner født i Jordan. Skjermdump video
annonse

Den «syriske» migranten Issa Mohammed, som hakket en mann i hjel på åpen gate i Stuttgart nylig, viser seg å egentlig være en palestiner bosatt i Jordan.

Ifølge Bild skal broren ha fortalt at Issa kom seg til Tyskland ved hjelp av et falsk syrisk pass han skal ha kjøpt i Tyrkia. Nå antydes det at drapet fant sted fordi offeret Wilhelm L. var i ferd med å røpe at Issa var i Tyskland på falskt grunnlag.

En venn av både offeret og drapsmannen, som tidligere har vært romkamerater, forteller at offeret tidligere har rapportert Issa Mohammed for asylsvindel.

annonse

Les også: Nytt grotesk drap sjokkerer Tyskland

Issa Mohammed giftet seg etter ankomst i Tyskland, men ekteskapet endte i mistanke om at kona bedrev utroskap og bigami, og Issa skal ha blitt voldelig mot sin ektefelle. Det var etter bruddet med kona at Issa i en periode bodde sammen med tysk-kazakhstaneren Wilhelm L. Han skal ha fortalt sin bror at det var et helvete å bo sammen med ham.

Issa Mohammed var altså «flyktning» fra Jordan. Hvis man ser bort fra en som døde i kamp mot IS i 2014, har Jordan ikke mistet en soldat i krig siden Yom Kippur-krigen i 1973.

Wilhelm L. ble slaktet foran sin 11 år gamle datter. Issa Mohammed skal ha lagt ut en slags religiøs erklæring på Facebook før drapet. Saken har vekket minimal oppmerksomhet i norsk media.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.