Prins Albert II, prinsesse Charlene av Monaco, Orlando Bloom og Katy Perry under en gallamiddag for verdenshavene i Monte Carlo, Monaco 26. Sep 2018. Foto: David Fisher/REX
annonse
annonse

For sjette året på rad arrangerer Google en lukket «sommerleir» – teknologigigantens svar på Davos-toppmøtet i de sveitsiske alper, skriver Aftenposten.

Avisen sammenligner klimamøtet på Sicilia med Bilderberger-konferansen. Blant gjestene på «Google Camp» finner vi mektige forretningsfolk, representanter for Big Tech og en rekke superstjerner og kjendiser. I alt 114 private jetfly skal ha transportert deltagerne til konferansen, noe som skal ha medført utslipp av 800 tonn CO2. Andre ankom i luksusyachter.

Les også: Klimahysteriet: Å tenke selv har blitt en synd

annonse

Tross taushetserklæringer fra lokalt personale flommer sosiale medier over av bilder med fokus på luksusmiddager, konserter og annen underholdning. Noen går så langt at de kaller deltagerne for «hyklersk, elitistisk avskum»:

Climate Realists fokuserer også på utslippene av 800 tonn med CO2, men påpeker dessuten at arrangementet kostet 20 millioner dollar.

annonse

Venstresidens favorittavis, den britiske avisen The Guardian, mener derimot at det er for lett å håne de superrikes innsats for miljøet, for tross alt: De øker bevisstheten rundt klimaspørsmålet. Sky News kaller konferansen latterlig, men mener allikevel at det er viktig at de superrike «tar tak i klimaspørsmålet».

Les også: NRK kommer haltende etter, og Greta Thunberg er levende bevis på at man trenger alternative medier

Heldigvis har vi Greta Thunberg

Aftenposten peker på Thunberg, som ikke trenger privatfly for å slåss for klimaet:

«Rett før verdens mest innflytelsesrike samlet seg på Sicilia, meldte miljøaktivisten Greta Thunberg at hun også skal på klimakonferanser i høst – i USA og Sør-Amerika. Men i motsetning til kjendislaget i Italia, skal Thunberg reise med båt til USA.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon