Prins Albert II, prinsesse Charlene av Monaco, Orlando Bloom og Katy Perry under en gallamiddag for verdenshavene i Monte Carlo, Monaco 26. Sep 2018. Foto: David Fisher/REX

For sjette året på rad arrangerer Google en lukket «sommerleir» – teknologigigantens svar på Davos-toppmøtet i de sveitsiske alper, skriver Aftenposten.

annonse

Avisen sammenligner klimamøtet på Sicilia med Bilderberger-konferansen. Blant gjestene på «Google Camp» finner vi mektige forretningsfolk, representanter for Big Tech og en rekke superstjerner og kjendiser. I alt 114 private jetfly skal ha transportert deltagerne til konferansen, noe som skal ha medført utslipp av 800 tonn CO2. Andre ankom i luksusyachter.

annonse
annonse

Les også: Klimahysteriet: Å tenke selv har blitt en synd

Tross taushetserklæringer fra lokalt personale flommer sosiale medier over av bilder med fokus på luksusmiddager, konserter og annen underholdning. Noen går så langt at de kaller deltagerne for «hyklersk, elitistisk avskum»:

Climate Realists fokuserer også på utslippene av 800 tonn med CO2, men påpeker dessuten at arrangementet kostet 20 millioner dollar.

Venstresidens favorittavis, den britiske avisen The Guardian, mener derimot at det er for lett å håne de superrikes innsats for miljøet, for tross alt: De øker bevisstheten rundt klimaspørsmålet. Sky News kaller konferansen latterlig, men mener allikevel at det er viktig at de superrike «tar tak i klimaspørsmålet».

Les også: NRK kommer haltende etter, og Greta Thunberg er levende bevis på at man trenger alternative medier

Heldigvis har vi Greta Thunberg

Aftenposten peker på Thunberg, som ikke trenger privatfly for å slåss for klimaet:

«Rett før verdens mest innflytelsesrike samlet seg på Sicilia, meldte miljøaktivisten Greta Thunberg at hun også skal på klimakonferanser i høst – i USA og Sør-Amerika. Men i motsetning til kjendislaget i Italia, skal Thunberg reise med båt til USA.»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.