Philip Manshaus, eget bilde

En nabo av den siktede moskeskytteren Philip Manshaus har fortalt til TV 2 at han «skulle gi Manshaus en på trynet», på grunn av hans holdninger til kvinner.

annonse

21 år gamle Philip Manshaus ble lørdag arrestert siktet for drap på sin stesøster, og for å ha skutt inne i en moske. I et avhør med politiet søndag kveld nekter mannen straffeskyld.

Ingen ble heldigvis. drept i moskeangrepet. I ettertid har norske politikere fordømt terroren. Blant annet har justisminister Jøran Kallmyr uttalt at «det er for mye muslimhat» i Norge.

Les også: Philip Manshaus (21) fra Bærum er siktet for moskéangrepet

«Få seg en på trynet»

Flere norske medier har også snakket med naboer av den siktede 21-åringen. TV 2 har intervjuet en nabo som hevder at Manshaus hadde «ekstremt kvinnefiendtlige holdninger».

Manshaus skal ha ment at kvinner passet best på kjøkkenet. Naboen sier til TV 2 at han skulle slå til Manshaus i ansiktet hvis han ikke skiftet mening.

– Han sa blant annet at kvinner burde holde seg på kjøkkenet, og ligge unna arbeidslivet. Jeg sa at han kom til å få seg en på trynet hvis han fortsatte å si sånne ting, sier mannen i intervjuet, samtidig som han påstår at slaget i ansiktet ikke var ment som en trussel.

Politiet uttalte under en pressekonferanse søndag ettermiddag at de etterforsker angrepet på moskeen i Bærum som et terrorangrep.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.