Illustrasjonsbilde. Heiko Junge / SCANPIX
annonse
annonse

Harald Normann i Pensjonistforbundet tror både brukere og beboere har et annet inntrykk enn sykepleierne hva gjelder kjøkken på sykehjem.

– Det er summen av tiltak som øker trivselen. Jeg er hellig overbevist om at når vi får gjort noe med mat på sykehjem, får kjøttkakeduften tilbake, så vil det øke trivselen. Økt appetitt vi føre til mer energi og dermed vil trivselen totalt øke, sier han.

Det var det første som slo meg da jeg leste ingressen, hvorfor har man stilt spørsmålet til sykepleiere og ansatte? Ingressen er også ledende fra Aftenpostens side.
Det lukter politisk propaganda.

annonse

Les også: MDG vil løse eldrekrisen med å få folk til å kjøpe færre flatskjermer

Hvorfor spørre de ansatte?

Det er da for svarte ikke de ansattes meninger som skal måles? Man må anta at deres responser til dels farges av den hverdag de opplever, ikke hva det virkelig vil bringe av positiv effekt til de eldre.

annonse

Det er ingen hemmelighet at denne bransjen i mange år har ropt ut om underbemanning, og selvfølgelig vil dette farge en slik «undersøkelse». Det er falskt og nok en gang respektløst å ikke innhente meningene til de eldre selv.

Dette viser også hvordan arrogansen ha gode kår blant dem som har utført en fullstendig respektløs «undersøkelse», og medias manglende evner/vilje til å sette spørsmål til at de eldre slett ikke er hørt i det hele tatt.

Politikernes fokus ser ut til, nok en gang, å være å score kortsiktige poeng hos velgerne, og ikke virkelig engasjement for de eldre.

Etter alle skrekkhistorier man har lest om hvordan vi forsømmer de eldre i landet, har jeg i hver fall i 20 år ment at de eldre nettopp er grunnen til denne velstand. De har bygget dette!
Det minste de kan forlange, og vi bør kjenne oss forpliktet til å gi dem, er en verdig livets høst.

For meg er fasiten såre enkel:
Den givergleden våre ledere har overfor andre enn våre egne borgere bør sjokkere alle.
I året 2017 ga Norge utenlandsbistand i størrelsesorden 40 milliarder norske kroner, og kvalitetssikringen av hva disse ublue summene går til er som vi har lest i det siste, sjokkerende mangelfulle.

Åpenbart er det svært enkelt å finne milliarder når de skal ut av landet, men å finne noen milliarder til våre egne borgere som gjennom et helt arbeidsliv ha skapt verdier og betalt sin skatt, er bortimot umulig.

annonse

Løsningen:
Norge må både innse og gi beskjed om at givergleden av arbeidernes skattekroner må reduseres, da vi trenger en del av disse pengene selv.

Ta til 10 milliarder av bistandspotten og fordel dette på våre sykehjem og eldrehjem slik at de eldre får både kjøkken, kokk og et øket personell som gjør at de kan komme seg ut i aktiviteter 2 til 3 ganger i uka.

Jeg synes vi velgere ikke skal finne oss i at våre kjære som blir gamle kommer lavere på prioriteringslista enn en fullstendig vill utenlandsbistand.

Jeg håper jeg med dette kan vekke folk til å snakke og skrive om dette, ta kontakt med politikere, og forlange at våre egne har en soleklar forrang til de midler Stortinget er satt til å fordele for oss.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon